Voitokas pastaviini
Fattoria di Basciano Chianti Rufina 2018 voitti Helsingin Sanomien Paras Chianti-viini pastalle ja pizzalle -testin (HS 17.9.2020) – ja ihan paras pastaviini tämä maukas ja mehukas toscanalainen onkin! Kokkaa viinin seuraksi kirsikkatomaatti-burratapastaa. Täydellinen illallinen voi alkaa!
Basciano Chianti Rufina 2018
14,98 €
0,75 l
Kirsikkatomaatti-burratapasta
Voit käyttää reseptissä burratan sijasta myös buffalomozzarellaa.
4 annosta
kasvis, munaton
25 min + 10 min pastan keittämiseen
Tomaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
800 g kirsikkatomaatteja
1/2 tl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Yrttinen burrata-juusto:
1 luomusitruunan kuori
3/4 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
1/4 tl sormisuolaa
mustapippuria myllystä
250 g burrataa tai buffalomozzarellaa
tuoretta basilikaa
Lisäksi:
300 g ohutta nauhapastaa
vettä
suolaa
Valmistusohje:
1. Tee tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä kypsiksi.
2. Lisää tomaatit ja sokeri. Painele tomaatteja kevyesti rikki. Kiehauta seos ja vähennä lämpö. Anna porista miedohkolla lämmöllä vähintään 30 minuuttia välillä sekoitellen.
3. Mausta kastike suolalla ja muutamalla kierroksella pippuria myllystä.
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, kun tomaattikastike kypsyy. Mausta myös juusto.
5. Tee yrttiseos burrata-juustolle. Pese ja raasta sitruuna. Hienonna lehtipersilja. Sekoita sitruunankuori ja lehtipersilja keskenään. Mausta seos suolalla ja muutamalla kierroksella pippuria myllystä.
6. Revi burrata tai mozzarella pieniksi paloiksi kulhoon. Ripottele yrttiseos päälle.
7. Valuta pasta, tarjoa se tomaattikastikkeen kanssa. Ripottele päälle yrttinen burrata ja basilikan lehtiä.