viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Fattoria di Basciano Chianti Rufina 2018
Kaupallinen yhteistyö

Taivaallinen pastaillallinen voittaja-Chiantin kera!

Kaupallinen yhteistyö

24.03.2021 Viinilehden toimitus

Etsitkö sitä täydellistä pizza- ja pastaviiniä? Tämä viini on valittu parhaaksi Chiantiksi pastalle ja pizzalle, ja se onkin omiaan erilaisten italialaisten klassikkoruokien kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Voitokas pastaviini

Fattoria di Basciano Chianti Rufina 2018 voitti Helsingin Sanomien Paras Chianti-viini pastalle ja pizzalle -testin (HS 17.9.2020) – ja ihan paras pastaviini tämä maukas ja mehukas toscanalainen onkin! Kokkaa viinin seuraksi kirsikkatomaatti-burratapastaa. Täydellinen illallinen voi alkaa!

Kirsikkatomaatti-burratapasta

Fattoria di Basciano Chianti Rufina 2018

Voit käyttää reseptissä burratan sijasta myös buffalomozzarellaa.

4 annosta
kasvis, munaton
25 min + 10 min pastan keittämiseen

Tomaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
800 g kirsikkatomaatteja
1/2 tl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Yrttinen burrata-juusto:
1 luomusitruunan kuori
3/4 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
1/4 tl sormisuolaa
mustapippuria myllystä
250 g burrataa tai buffalomozzarellaa
tuoretta basilikaa

Lisäksi:
300 g ohutta nauhapastaa
vettä
suolaa

Valmistusohje:
1. Tee tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä kypsiksi.
2. Lisää tomaatit ja sokeri. Painele tomaatteja kevyesti rikki. Kiehauta seos ja vähennä lämpö. Anna porista miedohkolla lämmöllä vähintään 30 minuuttia välillä sekoitellen.
3. Mausta kastike suolalla ja muutamalla kierroksella pippuria myllystä.
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, kun tomaattikastike kypsyy. Mausta myös juusto.
5. Tee yrttiseos burrata-juustolle. Pese ja raasta sitruuna. Hienonna lehtipersilja. Sekoita sitruunankuori ja lehtipersilja keskenään. Mausta seos suolalla ja muutamalla kierroksella pippuria myllystä.
6. Revi burrata tai mozzarella pieniksi paloiksi kulhoon. Ripottele yrttiseos päälle.
7. Valuta pasta, tarjoa se tomaattikastikkeen kanssa. Ripottele päälle yrttinen burrata ja basilikan lehtiä.

Lue lisää

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Syksyiseen herkutteluun: hirvipata + Armigero-punaviini

Kaupallinen yhteistyö

14.10.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä