Matala-alkoholiset cocktailit ovat pop! Näillä kahden raaka-aineen cocktaileilla viet pisteet kotiin

Matala-alkoholiset cocktailit ovat nousseet alkoholittomien cocktailien rinnalle ja low alcohol -cocktailkategoria jatkaa kovaa kasvuaan – Niin kovaa, että tähän kategoriaan on kehitelty varta vasten matala-alkoholisia alkoholeja. Näillä kahden raaka-aineen matala-alkoholisilla cocktaileilla viet pisteen kotiin illanistujaisissa tai illallisella.

18.01.2021 Viinilehden toimitus

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Kåska + tonic

Kåska + tonic

Kåska on suomalainen, matala-alkoholinen tisle, joka on kehitetty matala-alkoholisiin cocktaileihin ja kevyempään juomiseen – mausta tinkimättä.

5 cl Kåska
tonic

Kaada Kåska viinilasiin ja täytä jäillä. Kaada päälle tonic-vesi ja sekoita lusikalla. Koristele kuusella tai rosmariinin tupsulla ja sitruunalla.

Vermutti + sooda

Vermutti + sooda

Klassinen italialainen vermutti pääsee loistamaan yksinkertaisessa vermuttisoodassa. Cocktail toimii erinomaisesti aperitiivina ja pikkusyötävien kera.

4 cl vermutti (esim. Martini Rosso)
soodavesi

Mittaa vermutti korkeaan lasiin ja lisää jäät. Kaada päälle soodavettä ja sekoita lusikalla. Koristele appelsiinillä ja oliiveilla.

Aperol + raparperilimonadi

Aperol spritzistä tuttu aperitiivi maistuu vienosti raparperille ja appelsiinille. Hapokas ja raikas raparperilimonadi nostaa makuyhdistelmän uusiin sfääreihin.

4 cl Aperol
raparperilimonadi (esim. Natural Drinks Factory)

Mittaa lasiin Aperol ja lisää jäät. Kaada päälle raparperilimonadi ja sekoita lusikalla. Koristele esimerkiksi karpaloilla.

Lue myös

Kegiviinit

Viinien hanatarjoilu yleistyy Euroopassa

Brittipubissa tarjoilija tarttuu yhä useammin juomapistooliin, kun asiakas tilaa viiniä. Viiniä lasketaan hanasta lasiin laadukkaissa ravintoloissakin. Ilmiö näkyy esimerkiksi myös Kööpenhaminassa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.