Kypsän marjainen, hapankirsikkaa, karpaloa, herukkaa ja tuntuvaa yrttistä mausteisuutta aromeiltaan muistuttava, tyyliltään varsin rustiikkinen viini. Sen tuntuva hapokas ryhdikkyys ja hieman savuinenkin vivahde taittuvat mukavasti klassisen metsästäjänleivän kermaisen sienikastikkeen ansiosta.
Alkon tuotesivu
Klassinen metsästäjänleipä
Ainekset
4 annosta
munaton
30 min
*
400-500 g naudan ulkofileetä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita
*
Sienikastike:
1 iso sipuli
300 g tuoreita herkkusieniä
2 rkl voita
4 dl kuohukermaa
2 rkl vehnäjauhoja
ripaus mustapippuria
1/2 tl suolaa
*
Lisäksi:
4 isoa viipaletta paahtoleipää
persiljaa
Valmistusohje
1. Poista fileestä kalvot ja ylimääräiset rasvat. Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Nuiji pihvit kevyesti.
2. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele pihvit vehnäjauhossa ja paista voissa kypsiksi.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi tai leikkaa sienet lohkoiksi.
4. Kuullota sipulit ja sienet voin kanssa kattilassa tai paistinpannulla.
5. Ripottele pintaan jauhoja ja sekoita. Lisää sekaan kerma ja anna kiehua hetken. Mausta.
6. Paahda leivät ja persiljaa pannulla. Nosta lautasille leipien päälle pihvit ja päälle runsaasti sienikastiketta. Koristele persiljalla. Tarjoile metsästäjänleipä italialaisen aglianicon kanssa.