Kesän parhaat viinit grillaukseen – katso kolme maistuvaa punaviiniä grilliruokien seuraan

Grillikesä on kuumimmillaan ja grillissä tirisee toinen toistaan herkullisemmat grilliruoat. Valitsimme Alkon tilausvalikoimasta kolme maistuvaa punaviiniä grilliruokien seuraan.

06.07.2020 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Grillausviinit: Kesän parhaat grilliviinit Carmen Gran Reserva Carignan, Renacer Repasso Malbec Blended, Arzuaga Crianza
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Carmen Gran Reserva Carignan 2017, Chile, 927895, 18,99 €

carmen-gran-reserva-carignan-2017

Kypsän marjainen, varsin avoin, herukkaisuutta, paahteisuutta, yrttisyyttä ja hyvin kypsiä punaisia metsämarjoja muistuttava tuoksu. Varsin täyteläinen, silti luonteeltaan hyvin mehukas ja eloisa maku toistaa tuoksun aromit. Kypsää mansikkaa ja hapankirsikkaakin huokuva maku saa ryhtiä eloisasta hapokkuudesta ja hieman suuta kuivattavasta tanniinisuudesta. Kokonaisuus jättää tasaisen, kainosti makean mausteisen ja kukkaisen jälkivaikutelman.

Ruoka: Grillattu tai paistettu vaalea liha ja tiivisaromiset kastikkeet. Myös tummat liharuoat.

Renacer Repasso Malbec Blended 2018, Argentiina, 917645, 14,98 €

renacer-repasso-malbec-blended-2018

Tuoksu on avoin ja muistuttaa makeista mustista marjoista, kuivatuista hedelmistä ja makeista mausteista. Tuoksun aromit tarkasti toistava, melko täyteläinen maku on hyvin suunmyötäinen. Viinin lähes makeita vivahteita tarjoava alkumaku ryhdittyy kypsän tanniinisuuden ja kirsikkaisen hapokkuuden johdosta. Hennon nahkaisiakin sävyjä tarjoileva viini jättää makean mausteisen, suunmyötäisen, kuivattuja hedelmiä muistuttavan jälkivaikutelman.

Ruoka: Monikäyttöinen grilliviini. Liharuoat, grillatut kasvisherkut ja kovat, suolaiset juustot.

Arzuaga Crianza 2016, Espanja, 909907, 31,95 €

arzuaga-crianza-2016

Hyvin avoin, kehittynyt ja moniulotteinen tuoksu. Siinä on reilusti makeaa mausteisuutta, kuivattuja hedelmiä ja hentoa nahkaisuutta. Täyteläinen maku on sekin kehittynyt. Viinissä on viikunaa, taatelia, luumua sekä hyvin kypsää kirsikkaa. Monivivahteinen, suunmyötäinen maku saa ryhtiä pehmeästä tanniinisuudesta ja herukkaisesta hapokkuudesta. Viini jättää kevyesti suuta kuivattavan, hennon nahkaisenkin jälkivaikutelman.

Ruoka: Selkeämakuinen tumma liha ja runsasmakuiset grillatut kasvikset.

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.