Rapujuhlien valmistelut aloitetaan perinteisesti jo edellisenä päivänä rapujen keittämisellä. Keitä rapuja 10–15 vierasta kohden. Juhlapäivän aamuna siirretään viinit viilenemään jääkaappiin sekä koristellaan ja katetaan pöytä.
Rapuviini voi olla melko rapsakka tapaus, sillä tilliliemessä suolaiseksi maustuneet ravut pehmentävät ja pyöristävät viinin makua, vaikka rapujen umamisuus hieman viinin terhakkuutta yrittääkin korostaa.
Unohda tammitynnyristä makua saaneet viinit, raikkaan aromikkaat valkoviinit toimivat rapujen kanssa paremmin. Hapokkaat rieslingit tai aromaattiset sauvignon blancit ovat maistuvia rapuviinejä ja kuiva cava pelittää sekä aperitiivina että ruoan kanssa.
3 x rapuviini:
Alta Alella Mirgin Reserva Cava Brut Nature 2017
Alkon tuotenro 1: