Arvio
Tyylikkään aromikas kuohuviini Loiren laaksosta Ranskasta ryhdittää herkullisesti blinien mehevää makua. Viini huokuu omenaa, persikkaa, sitruunaa, paahteisuutta, pähkinää, mineraalisuutta ja kukkaisuuttakin. Blinien kanssa tarjottava mäti korostaa mukavasti viinin kypsää hedelmäisyyttä.
Alkon tuotesivu
Kuohkeat blinit
5 dl maitoa
25 g hiivaa
3 munankeltuaista
4 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kermaviiliä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
25 g voita
1 dl olutta
3 valkuaista
*
Paistamiseen:
sulatettua voita
*
Lisäksi:
200 g mätiä
1 prk (200 g) smetanaa
1–2 punasipulia
Valmistusohje
1. Murenna hiiva haaleaan maitoon. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset, molemmat jauhot, kermaviili ja sokeri. Säästä valkuaiset.
2. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä 4–6 tuntia tai jääkaapissa yön yli.
3. Lisää taikinaan suola, sulatettu voi, olut ja vaahdotetut valkuaiset juuri ennen blinien paistamista.
4. Kuumenna blinipannut ja lisää jokaista bliniä varten pannulle 1–2 rkl voisulaa. Älä päästä pannua kuumenemaan liikaa, etteivät blinit kärähdä pinnalta. Kaada taikinaa pannulle. Kun pinta kuplii ja kuplat aukeavat, käännä blini. Anna vielä paistua noin 1 minuutti. Voit valuttaa pannulle vielä vähän voisulaa, kun alapuoli on hetken paistunut.
5. Tarjoa blinien kanssa mätiä, smetanaa ja silputtua punasipulia. Varaa pöytään myös pippurimylly.
Vinkki: Jos blinitaikinaa jää yli, laita jääkaappiin ja käytä myöhemmin. Taikina säilyy käyttökelpoisena parikin päivää.