Arvio
Hedelmäinen, kypsän omenainen, persikkainen, valkoherukkainen ja keltaista luumuakin muistuttava, hennon kukkainen tuoksu. Melko runsas maku toistaa tuoksun aromit. Siinä on lisäksi ananasta, karvasmantelia ja reilua sitruunaa. Viinin leveää suutuntumaa ryhdittää mausteisuus ja tuntuva hapokkuus. Kokonaisuus jättää hieman suuta supistavan jälkivaikutelman.
Alkon tuotesivu
Paistetut juustokuutiot viimeistelevät samettisen keiton
Ainekset
4 annosta
50 minuuttia
*
600 g porkkanoita
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
2 rkl voita
6 dl vettä
1 1/2 kana- tai kasvisliemikuutiota
suolaa
valkopippuria
rakuunaa (kuivattua tai tuoretta)
2 dl kermamaitoa
25 g voita
*
Juustokuutiot:
100 g vuohenjuustoa, kovaa
1 muna
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl korppujauhoja
rypsiöljyä
Valmistusohje
1. Kuori porkkanat ja sipulit. Paloittele porkkanat, hienonna sipulit.
2. Kuullota kasviksia kattilassa voissa pari minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutiot ja keitä porkkanat pehmeiksi.
3. Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Jos haluat aivan sileää keittoa, painele siivilän läpi.
4. Kuumenna porkkanakeitto ja mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla. Lisää kermamaito ja voinokareet. Pyöräytä keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella juuri ennen tarjoamista.
5. Leikkaa vuohenjuusto parin sentin paloiksi. Laita muna, vehnä- ja korppujauhot kukin omiin kulhoihin. Mittaa pienelle pannulle öljyä noin sentin kerros.
6. Kääntele juustokuutiot ensin vehnäjauhoissa, sitten rikkivatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
7. Paista juustopalat kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi ja rapeaksi pannulla. Tarjoa porkkanakeiton kanssa.
Vinkki: Rapeat vuohenjuustokuutiot ovat suolaisia sattumia pehmeänmakeassa porkkanakeitossa. Voit tehdä keiton valmiiksi etukäteen ja paistaa juuston juuri ennen tarjoilua.