Viini-lehden viiniasiantuntijat Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund suosittelevat viisi parasta viiniä riistaruoalle. Tässä loistavia viinivaihtoehtoja myös isänpäivän juhlintaan!
Varsinkin suurriista on suomalaisten syksyn bravuureita. Riistan makua voi pyöristää muun muassa valitsemalla marjahyytelöitä tai hillokkeita jo lautaselle. Riista-annokset ovat pääsääntöisesti voimakkaita niin rakenteeeltaan kuin aromeiltaankin. Me suosittelemme viineiksi suurriistalle voimakkaan raamikkaita ja rotevia punaviinejä. Riistalinnuille puolestaan tiiviitä, notkeampia ja kypsän marjaisia punaviinejä.
TOP 5 – Riistaviinit
Intensiivisen tummasävytteinen, mustia marjoja, paahteisuutta ja pippuriakin aromeiltaan muistuttava punaviini riistalihojen seuraan.
Tiivishenkinen, karhunvatukkaa, paahteista mausteisuutta, muhevaa maanläheisyyttä, kahvia tarjoileva viini mediumkypsän riistan seuraan.
Gérard Bertrand Réserve Spéciale Pinot Noir Grenache 2015
Alkon tuotenro 1:
12,98 €
0,75 l
Löytö
Kevyehkö, marjaisen mehukas punaviini on punasävytteinen, kirsikkainen ja punaherukkainen. Riistalinnut ja pataruoat.
Tyylikkäästi kehittynyt, makeita mausteita, kuivattuja hedelmiä, nahkaisuutta ja jopa kukkaisia vivahteita aromeiltaan muistuttava, täyteläinen punaviini aromikkaalle tummalle lihalle, kuten riistalle.
Kypsän marjainen, mehukas, muhevan mustikkainen, paahteinen ja makean mausteinen viini pitkään haudutetulle riistalle tai riistalinnuille.