Arvio
Viikon viinivinkkini tarjoilee mehevän hedelmäistä valkoviiniä Australian lämmöstä. Viinissä on runsas, kypsän hedelmäinen, hieman kermainen ja pähkinäinenkin tuoksu. Tuoksua seuraileva runsas maku on kuiva, mutta sekin hyvin kypsän hedelmäinen. Siinä on tuoksun aromien lisäksi kypsää persikkaa, melonia, punaista omenaa ja hieman mineraalisiakin vivahteita. Eloisa hedelmähapokkuus ja paahteisuus tuovat makuun ryhtiä. Kokonaisuus jättää pitkän, eksoottissävytteisen jälkivaikutelman.
Viinin runsas eksoottisuus täydentää aromikasta broileriannosta
Suosittelisin kokeilemaan maukasta Thomas Hylandia broilerin rintafileen ja mehevän lisukkeen kera.
Halutessasi voit ottaa broileriin kevyen pintasavun savustuspussissa. Ota tämän jälkeen rintafileeseen väri paistinpannulla ja kypsennä loppuun uunissa. Varo kypsentämästä liikaa ettei kypsyysasteeltaan herkkä vaalea liha kuivu liikaa.
Valmista lisäkkeeksi kermainen höystö mustajuuresta, sienistä, sipulista, purjosta ja oliiveista. Kuori mustajuuret huolellisesti ja leikkaa viipaleiksi tai kuutioiksi.
Keitä mustajuuria hetkisen suolalla maustetussa punaisessa maidossa. Siivilöi ”al dente” –kypsät mustajuuret keitinmaidosta. Kuutioi runsaasti sipulia ja leikkaa purjosipuli renkaiksi. Pilko myös käyttämäsi sienet pienemmiksi (voit valita tähän mitä tahansa sieniä). Viipaloi myös oliivit.
Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja nokare voita. Kuullota sipuleita (myös purjoa) ja sieniä kattilassa. Lisää joukkoon tuoreita timjaminoksia, oliiviviipaleet, rouhaisu pippuria ja ripaus suolaa. Lorauta kattilaan kermaa ja pikkuriikkisen hunajaa.
Keitä hiljalleen, kunnes kerma on keittynyt kasaan. Tarkista maku. Poista timjaminoksat höystöstä.
Nostele höystöä lautaselle. Leikkaa folion sisässä vetäytynyt broilerin rintafilee muutamaan reiluun palaan ja asettele höystön päälle.
Nauti mehevästä annoksesta yhdessä nautinnollisen Thomas Hylandin eksotiikan kera.