Arvio
Tämän viikon herkullisen marjaisessa punaviinissä on tyylikäs, kypsän punasävytteinen, kirsikkaan ja yrtteihin vivahtava tuoksu. Kevyehkö maku seuraa aromeiltaan tuoksua ja siinä on lisäksi vastamurskattua karpaloa ja puolukkaa. Raikas hapokkuus tekee suutuntumasta hyvin ilmavan ja samalla se tuo makuun eloisuutta. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, veden kielelle nostattavan ja reilun kirsikkaisen jälkivaikutelman.
Kirsikat ja muut viinin punaiset marjat sopivat possun paahteiseen aromikkuuteen
Suosittelisin tarjoamaan tämänkertaisen suositusviinin maukkaan possunfileen kera. Puhdista sisäfileestä ylimääräinen kalvo ja avaa filettä hieman pituussuunnassa veitsellä leikaten. Sekoita pehmeän voin joukkoon suolaa, runsaasti tuoretta timjamia ja rouhaise lisäksi hieman mustapippuria. Levitä avatun fileen sisälle timjamivoita ja sulje liha esimerkiksi cocktail-tikuilla. Paista possuun kaunis pintaväri ja kypsennä loppuun uunissa. Varo ettet kypsennä lihaa liikaa, sillä possu menettää helposti mehevyytensä ja kuivuu. Anna vetäytyä folion sisällä.
Valmista lisäkkeeksi couscousia. Valmista ensin kanalientä vaikkapa kuutiosta tai fondista. Hauduta lientä muutaman tähtianiksen kanssa noin 10 minuuttia. Poista tähtianikset ja kiehauta liemi uudelleen. Kaada kanaliemi tämän jälkeen kulhoon couscousin päälle, lisää pieni nokare voita ja sekoita. Anna hautua muutaman minuutin verran.
Hienonna sipulia ja kuullota sitä pannulla tilkassa öljyä. Lisää joukkoon rusinoita ja pieni määrä hienonnettua kanelia. Nostele joukkoon couscous ja ”paista” vielä hetkinen. Tarkista maku.
Paahda kuivalla pannulla seesaminsiemeniä, kunnes ne saavat kauniin pintavärin.
Poista possunfileestä cocktailtikut ja levitä esimerkiksi pullasudilla fileen pintaan viikunahilloa. Pyörittele liha paahdetuissa seesaminsiemenissä ja leikkaa reiluiksi viipaleiksi.
Nostele lautaselle mehevää couscousia ja asettele possuviipaleet annokseen. Halutessasi voit valmistaa vaikkapa jogurtista yrttisen kylmän kastikkeen.
Nauti marjaisen Loganin Pinotin kera!