Rapeaksi paahdettu possunkylki raikkaan salaatin kera
noin 4 annosta
noin 1 kg luutonta porsaankylkeä, nahal- la tai ilman
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 sipuli
3 laakerinlehteä
2–3 oksaa rosmariinia
1 tlk (à 3,3 dl) olutta tai vettä
Glaseerauskastike
2 1/2 dl omenasosetta 5 dl appelsiinimehua 1 dl vaahtersiirappia
Pellin voiteluun
1 rkl rypsiöljyä
- Pyyhi liha kuivaksi. Voit halutessasi poistaa nahan, mutta jätä rasva pin- taan. Suolaa ja pippuroi liha kauttaal- taan. Nosta uunivuokaan.
- Kuori ja lohko sipuli. Lisää vuokaan sipulilohkot, laakerinlehdet, rosmariinit ja olut. Peitä tiiviisti foliolla ja nosta 150-asteiseen uu- niin noin neljäksi tunniksi.
- Keitä glaseerauskastike. Mittaa aineet kattilaan ja anna kiehua hissukseen noin 1,5 tun- tia tai kunnes neste on haihtunut noin puoleen ja muuttunut sakeammaksi. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
- Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä hetki. Nosta liha pois liemestä ja kääri kel- muun. Anna jäähtyä huoneenläm- pöiseksi ja nosta jääkaappiin.
- Leikkaa jääkaappikylmä liha noin puolen sentin viipaleiksi. Voitele viipaleet molemmin puolin glaseerauskastikkeella ja nosta kevyesti voidellulle uunipellille. Paahda viipalei- ta 225-asteisessa uunissa noin 20 mi- nuuttia. Käännä ja voitele viipaleita ker- ran pari paahtamisen aikana.
- Tarjoa glaseerattu possu uunipaahdettujen tomaattien ja salaatin kanssa.
Vinkki: Jääkaappikylmä liha leikkautuu siistimmin kuin uunilämmin. Liha sopii erinomaisesti myös munakkaisiin, pyttipannuihin ja pastan kanssa tarjottavaksi.
Alkuperäinen resepti Kati Pohja / Kuohuviini -teemalehti 2016.