Arvio
Tämän viikon maukkaassa valkoviinissä on kypsän hedelmäinen, lähes eksoottissävytteinen tuoksu. Siinä on myös makeaa mausteisuutta ja kukkaisuutta. Maku on lähes kuiva ja sekin erittäin kypsän hedelmäinen. Viinissä on tuoksun aromien lisäksi myös hunajaisuutta ja kuivattujen hedelmien vivahteita. Kypsän sitrusmainen hapokkuus antaa leveään suutuntumaan ryhtiä. Kokonaisuus jättää tasaisen, makean mausteisen jälkivaikutelman.
Viinin hento makea vivahde sointuu mainiosti hieman maustetumman kirjolohirieskan kylkeen
Eksoottisen hedelmäinen, runsas viini soveltuu hennossa makeudessaan yleisviiniksi esimerkiksi hieman itämaisittain maustetun ruoan seuraan. Kokeile sitä vaikkapa mehevien kirjolohirieskojen seuraan.
Poista nahallisista kirjolohifileistä ruodot ja ylimääräinen rasva pois. Kuumenna pannu, nokare voita ja paista fileen lihapuolelle pintaväri ja nosta uunivuokaan. Sivele pintaan ketjap manis -soijaa, hienonnettua inkivääriä ja valkosipulia. Ripottele kalalle vielä paahdettuja seesaminsiemeniä.
Kypsennä fileetä hetkinen uunissa. Tarkoitus olisi, että kirjolohi jäisi hieman punertavaksi sisältä. Nosta uunista ja jäähdytä.
Levitä pöydälle rieskoja tai voit halutessasi käyttää tortillojakin. Levitä rieskoille tai tortilloille limemehulla ja suolalla maustettua kermaviiliä, erittäin ohueksi leikkaamaasi jäävuorisalaattia ja halutessasi myös hienonnettua korianteria. Kuutioi tuoretta kurkkua sekä tomaattia ja levitä ne salaatin päälle. Mukavan säväyksen eväsherkulle tekee sienipikkelssi.
Leikkaa jäähtynyt kala noin 0,5-1 cm viipaleiksi ja asettele ne salaatin, tomaatin, kurkun ja sienten päälle. Viimeistele täyte vielä nokareella maustettua kermaviiliä. Kääri koko herkku tiukalle rullalle ja pakkaa vaikkapa kelmun sisään.
Ota pullo hyvin jäähtynyttä Pinot Gris -valkkaria kirjolohikääröjen mukaan ja lähde syksyiselle eväsretkelle!