Kuohuviinit ja samppanjat ovat loistavia ruokajuomia. Ne sopivat nautittavaksi läpi aterian. Ja korvaavat tarvittaessa jälkiruoankin!
Samppanja alkumaljaksi
Viinilehden Vuoden samppanja 2018 on itseoikeutettu ja veden kielelle nostattava, herkullinen aperitiivi. Sen tyylikkään moniulotteisesta, hienostuneiden kuplien korostamasta aromimaailmasta voi kypsän hedelmäisyyden lisäksi aistia paahteisuutta, pähkinää ja mineraalisiakin vivahteita.
Itävallan kuohuviini läpi aterian
Grüner Veltliner -lajikkeesta valmistettu ryhdikäs kuohuviini on runsaudessaan ja miellyttävän sitruksisessa hapokkuudessaan erittäin toimiva valinta kasvis-, kala- ja äyriäisruokien seuraan. Maistuu mainiosti myös vaaleiden liharuokien seurassa.
Crémant kalaruokien kanssa
Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut 2014
Alkon tuotenro 1:
17,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Alsacen alueen hieman kehittyneen kuohuvan aromimaailmassa on kypsää omenaa, persikkaa, pähkinää ja kermaisuuttakin. Maukas yleisviini erilaisten kala- ja äyriäisruokien seuraan. Viini-lehden valinta Vuoden kuohuviiniksi 2018.
Luomuprosecco piknikille
Lähes kuiva prosecco on täynnä kypsän omenan, päärynän, persikan ja sitruunan aromeja. Makua pehmentävän vienon makeuden ansiosta viini on mainio kumppani piknikkorien moninaisten tarjoilujen seuraan.
Makea kuohuviini jälkiruoaksi
Maukas, makea italialainen kuohuva on erinomainen valinta erilaisten jälkiruokien seuraan. Vaikka marjainen maku on makea, tuovat kuplat ja niiden korostama hapokkuus kokonaisuuteen eloa. Maistuu jälkkäreiden lisäksi myös suolaisten juustojen kanssa.