Keltainen metsänherkku antaa hienostuneen maun suuntäyttävälle risotolle
Tämä herkullinen silvaner-viini on monikäyttöinen seuralainen kala- ja äyriäisruokien seuraan. Siitä saa erinomaisen kumppanin myös kanttarellirisoton kyytipojaksi.
Hienonna timjamia ja salottisipulia sekä puhdista ja mahdollisesti paloittele kantarellit. Kuullota öljyssä salottisipuli ja risottoriisi. Kun riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi, lisää joukkoon pilkotut sienet. Jatka kuullottamista kunnes sienistä on ylimääräinen neste haihtunut. Lorauta joukkoon hieman valkoviiniä ja sekoita. Aloita lämpimän liemen lisääminen vähitellen. Liemenä voit käyttää kana-, kasvis- tai jopa lihalientä. Lisää nestettä vain niin paljon että riisi juuri ja juuri peittyy. Ja muista sekoittaa taajaan.
Kun riisi alkaa olla hieman yli ”al dente”-kypsyyden, lisää joukkoon hienonnettu timjami, mustapippuria ja tuntuvasti parmesanjuustoraastetta. Tarkista maku ja lisää halutessasi mascarponea. Nostele mehevää risottoa lautaselle ja vuole annoksen koristeeksi vielä parmesanviipaleita. Nauti aromikkaan luomuviinin ja hyvän seuran kera.