Unohda perinteinen grillimakkara-keskari yhdistelmä. Tänä kesänä heittäydytään makkaran ja oluen vietäviksi. Testasimme lihaisia makkaroita ja paritimme ne suomalaisille oluille.
1. Dulano Bratwurst, Saksa
540 g/6 kpl
Liha: 90 % sianliha
Valmistuttaja: Lidl.
Yllättävän pehmeä rakenne. Perinteiset bratwurst-mausteet meirami ja pippuri maistuvat pitkään suussa. Huutaa olutta kaveriksi.
Olutsuositus: Maku Brewing, Vehnä.
2. Chef Wotkin´s Kaurisnakki, Suomi
240 g/4 kpl
Liha: kauriinliha 70 %, sianliha 24 %
Valmistaja: Lihatukku Veijo Votkin Oy
Napakka aikuisten nakki. Kaunis tumma riistan väri. Lihaisa maku, jossa sopivasti mausteita. Ripaus juustoa tuo makua ja mehukkuutta.
Olutsuositus: Ruosniemen Panimo, Turisti Global Pale Ale
3. Perniön Riistaryynäri, Suomi
300 g/6 kpl
Liha: sianliha 29 %, hirven/kauriinliha 19 %
Valmistaja: Perniön Liha Oy
Ryynimakkaran ystäville luonnonsuoleen pakattu viljaisa jauhomakkara. Ohraa ja ruista. Maku tuo mieleen maalaistalon teurastuspäivän. Vanha kunnon ryynimakkara!
Olutsuositus: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Savu IPA
4. LammasMerguez, Suomi
260 g/4 kpl
Liha: lampaanliha 85 %
Valmistaja: Helsingin Makkaratehdas
Vau, mikä lampaan maku! Enemmän kuin makkara. Mehukas makkara, jossa on hyvät Lähi-Idän mausteet. Moninkertainen testivoittaja.
Olutsuositus: Sonnisaari, Pils
5. Feris tulinen hot paprika -raakamakkara, Suomi
500 g/4 kpl
Liha: sianliha 95 %
Valmistaja: Feri´s Sausages
Tämä on täyttä tavaraa, tuhtia lihaa! Aidot maut ja mausteet, ei mitään turhaa. Käsintehty raakamakkara luonnonsuolessa. Tulinen paprika maistuu ja tuntuu. Raaka-makkara lihan himoisille.
Olutsuositus: Maistilan Pärske, Pale Ale
6. HK Maakarit Krakovan Wojtek, Suomi
260 g/4 kpl
Liha: sianliha 85 %
Valmistaja: HK
Maustettu grillimakkara, jossa pehmeän lihaisa rakenne. Ei liikaa mausteita, rapsakka kuori. Grillimakkaran versio 2.0.