Grillissä valmistettava possu saa viimeisen silauksensa folionyytissä lepäillen
Valmista viinin seuraksi grillattua possua, jonka voit nauttia vaikkapa mehevän uuniperunan kera.
Laita ensin uuniperuna tulelle. Kääräise rosamunda-perunat yksittäin folion sisään ja kypsennä joko uunissa tai grillissä.
Esikäsittele possun sisäfilee poistamalla siitä mahdolliset kalvot. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota lihaan pintaväri kuumassa grillissä. Nosta tämän jälkeen filee folion päälle, lisää muutama nokare voita, pari lusikallista kokojyväsinappia, kuutioitua keltaista omenaa, hunajaa ja hienonnettua, tuoretta rosmariinia. Sulje folio ja kypsennä loppuun epäsuorassa lämmössä. Vältä kypsentämästä possua liikaa.
Anna lihan vetäytyä kypsentämisen jälkeen 10-15 minuuttia folioon käärittynä. Nosta se sen jälkeen foliosta ja viipaloi.
Uuniperunaa varten vatkaa myös huoneenlämpöisen voin joukkoon hieman kokojyväsinappia ja runsaasti hienonnettua lehtipersiljaa.
Poista perunasta folio, leikkaa siihen syvä viilto ja purista perunaa hieman auki. Lisää kuuman perunan sisään valmistamaasi maustevoita.
Nosta peruna lautaselle, asettele possuviipaleet viereen ja lusikoi kastikkeeksi possun folionyyttiin muodostunutta paistolientä omenapaloineen. Halutessasi voit tarjota lisukkeena vielä raikasta salaattia.
Korkkaa Etelä-Afrikan mehevän muheva valkoviini ja nauti!