Marraskuu on laatuviinien juhlaa. Ensimmäinen Viini Wine Awards järjestetään Helsingissä 15.11.
Viini-lehden vuoden viinejä koristaa uusi merkki: Wine Awards on paitsi tunnustus lajinsa parhaalle viinille myös marraskuussa järjestettävä tapahtuma, jossa juhlitaan vuoden aikana tehtyjä viinivalintoja.
Viini-lehti on valinnut Vuoden valko- ja punaviinin vuodesta 2003 lähtien. Viinikulttuurin kasvun myötä perinteisten valintojen rinnalle on viime vuosina noussut uusia kategorioita. Esimerkiksi maaliskuussa Viini-lehti valitsee Vuoden valkoisen ja punaisen luomuviinin ja huhtikuussa Vuoden samppanjan ja kuohuviinin.
Kaikki valinnat noudattavat samoja perusperiaatteita. Viini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistelevat ja arvioivat Alkon vakiovalikoiman viinejä pitkin vuotta Viinistä viiniin -kirjaa ja Viini-lehden uutuusarvioita varten. Kaikki viinit maistellaan sokkona. Lajinsa parhaat viinit päätyvät Viini-lehden vuoden viini -ehdokkaiksi. Näitä arvioidaan vielä useampaan kertaan – loppuvaiheessa niin, että niiden alkuperä on tiedossa.
Myös yleisö saa osallistua: vuoden valko- ja punaviiniehdokkaat kerrotaan Viini-lehdessä ja viinilehti.fissä etukäteen, jotta viininystävät voivat tutustua niihin ja nimetä omat suosikkinsa. Yleisöäänestyksen tulokset kerrotaan viinivalintojen julkistuksen yhteydessä.
Viini Wine Awardissa paljastetaan tämän vuoden valko- ja punaviini. Lisäksi siellä palkitaan myös muiden kategorioiden voittajat ja juhlitaan suomalaista viinikulttuuria.
Viini Wine Awardsin kategoriat ja julkistuspäivämäärät 2017
Vuoden valkoinen luomuviini (23.3, Viini-lehti 2/2017)
Vuoden punainen luomuviini (23.3, Viini-lehti 2/2017)
Vuoden kuohuviini (27.4, Viini-lehden Kuohuviini-teemalehti 2017)
Vuoden samppanja (27.4, Viini-lehden Kuohuviini-teemalehti 2017)
Vuoden rosee (26.5, Viini-lehti 4/2017)
Vuoden valkoinen hanaviini (22.6, Viini-lehti 5/2o17)
Vuoden punainen hanaviini (22.6, Viini-lehti 5/2017)
Vuoden valkoviini (15.11. Wine Awards, Viini-lehti 8/2017)
Vuoden punaviini (15.11. Wine Awards, Viini-lehti 8/2017)