Argentiinalainen cabernet on kuin luotu rehellisen pihvin kylkeen
Ruokasuositukseksi Mendozan rehellisluonteiselle cabernet sauvignon -viinille olen valinnut mehevän entrecôten. Se valmistuu helposti ja nopeasti kuumassa grillissä. Muista ottaa liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Halutessasi voit marinoida lihaa pirskottelemalla sille balsamiviinietikkaa ja hieromalla pintaan timjamia, hienonnettua valkosipulia ja rouhaisemalla pintoihin mustapippuria.
Lisäkkeenä voit tarjota uunissa tai vaikkapa samaisessa grillissä valmistettuja, folioon käärittyjä uuniperunoita. Kastikkeenkin valmistat helposti mökkiolosuhteissa. Sekoita rypsi- tai oliiviöljyn joukkoon hienonnettua, freesattua salottisipulia, ruskistettua pekonisuikaletta, hillosipulia, viipaloituja oliiveja, kapriksia, runsaasti tuoretta timjamia ja reilu loraus balsamietikkaa. Mausta pippurilla.
Grillaa pihvit, mausta suolalla ja anna vetäytyä ennen tarjoilua. Lusikoi sekoittamaasi kastiketta lihalle ja viimeistele annos paistamalla annokseen vielä esimerkiksi sipulia ja kanttarelleja. Uuniperunalle voit tehdä kastikkeen maustamalla kermaviili hienonnetulla nippusipulin varrella, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurirouhaisulla.
Nauti rehellisen hedelmäisen Nortonin Cabernet Sauvignonin ja hyvän mielen kera.