Viinin makean marjaiset ja mausteiset aromit täydentävät grillatun paahteisen possuannoksen
Tämän viikon muhevan maanläheinen punaviini saa rinnalleen mehevän possuannoksen.
Hanki possun sisäfileetä ja puhdista se ylimääräisistä kalvoista. Avaa filee kyljestä leikkaamalla se auki pituussuuntaan levyksi. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Aloita täytteen valmistaminen paistamalla mausteisesta makkarasta (esim. meetvursti tai chorizo) leikatut kuutiot rapeiksi. Anna niiden jäähtyä ja sekoita ne sen jälkeen pieneen määrään pehmeää, huoneenlämpöistä voita. Lisää joukkoon myös kuivalla pannulla paahdettuja pinjansiemeniä, hienonnettua tuoretta timjamia ja runsaasti raastettua parmesanjuustoa.
Levitä täytettä avatulle possun ”fileelevylle”. Kääri levy rullalle ja sido kiinni langalla tai hammastikuilla.
Kuumenna grilli ja ota kauttaaltaan lihaan kaunis pintaväri. Nosta lihapötkö folion sisään ja kypsennä liha loppuun grillissä, epäsuorassa lämmössä. Anna lihan vetäytyä hetken aikaa ennen leikkaamista reiluiksi viipaleiksi.
Kun olet laittanut possuun runsaasti mehevää täytettä, et tarvitse lainkaan kastiketta. Lisukkeena voit tarjota raikasta salaattia ja vaikkapa bataattiviipaleita. Leikkaa reiluja viipaleita bataatista ja tee viipaleisiin ristiviillot veitsellä. Sivele viipaleille öljyä ja grillaa niitä hetken miedolla lämmöllä. Nosta folion sisään ja kypsennä loppuun lihan tavoin epäsuoralla lämmöllä.
Korkkaa maukas Garnacha ja nauti.