viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Aromikas venetolainen ja grilliribsit

26 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Veneto

Grilliribsit ja maukas coleslaw aromikkaan punaviinin kera kesäiltaan

Tämän maukkaan italianon kanssa maistuvat hyvin erilaiset grillissä valmistetut lihat. Suosittelisin kuitenkin kokeilemaan sitä herkullisten possun- tai naudanribsien kera.

Hanki kaupasta reilusti possun tai naudan kylkiriviä. Laita kattilaan vettä niin että ribsit juuri ja juuri peittyvät. Mausta vesi lihaliemikuutiolla, mauste- ja mustapippureilla, pilkotulla porkkanalla sekä muutamalla valkosipulin kynnellä, laakerinlehdellä ja tuoreella timjamilla. Lisää kunnon loraus valkoviini- tai omenaviinietikkaa. Kypsennä lihaa hiljaa kiehuttaen noin 1,5 tunnin ajan. Poista reikäkauhalla pintaan mahdollisesti muodostuva vaahto. Voit antaa lihan jäähtyä liemessään.

Nosta lihat liemestä paperin tai liinan päälle. Paahda ribsejä pitkään, miedolla lämmöllä grillissä. Varo ettei liha pääse palamaan.

Valmista lisäkkeeksi maistuvaa coleslaw-salaattia. Suikaloi kaali mahdollisimman ohueksi. Raasta karkealla terällä joukkoon porkkanaa ja hieman omenaa. Sekoita kulhossa. Valmista kastike sekoittamalla yhtä paljon majoneesia ja ranskankermaa. Mausta kastike valkoviinietikalla (tai voit käyttää myös omenaviinietikkaa), vahvalla sinapilla (esim.dijon), sekä ripauksella suolaa ja sokeria. Sekoita kastike kaalin, porkkanan ja omenan joukkoon. Anna maustua mielellään seuraavaan päivään.

Tarjoile rustiikkiset ribsit mehevän coleslaw’n ja venetolaisen punkun kera!

Edellisen viikon viinivinkki

Juhannuspöytään: Grillattu kassler ja mehevä ranskalainen punaviini

Ogier Heritages Les Moniales Côtes du Rhône Villages 2014

Punaviini Rhône
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä