Arvio
Viikon viinivinkkini on veden kielelle nostava saksalainen punaviini Spätburgunder-lajikkeesta. Viinissä on avoin, kypsän marjainen, makean karpaloinen, kirsikkainen ja vadelmainen tuoksu. Kevyehkö maku toistaa tuoksun aromit. Herkullisesta, lähes makeasta marjaisuudesta voi lisäksi erottaa mansikkaa ja kypsää puolukkaa. Viinin pehmeä suutuntuma ryhdittyy eloisan hapokkuuden ansiosta. Kokonaisuus jättää tasaisen kirsikkaisen, hieman yrttisenkin jälkivaikutelman.
Supermurea possunposki viimeistellään grillin lämmössä
Mehevästä ja edullisesta possunposkesta valmistuu tälle viinille maukas seuralainen.
Poista possunposkista ylimääräiset kalvot. Laita posket uunivuokaan, lisää muutama murskattu valkosipuli, lohkottua sipulia, paloiteltua porkkanaa, muutama laakerinlehti, mustapippuria ja suolaa. Lorauta lihoille reilusti puolikuivaa valkoviiniä ja lisää vettä kunnes lihat juuri ja juuri peittyvät.
Nosta vuoka 100-asteiseen uuniin ja anna hautua yön yli. Jäähdytä liemessä.
Valmista seuraavaksi lisukkeena tarjottava bataattipyree. Kuori ja paloittele bataatit. Voitele ne öljyllä ja grillaa niitä, kunnes ne pehmenevät.
Kuumenna kattilassa nokare voita ja pyörittele siinä hienonnettua salottisipulia. Lisää kattilaan hieman kermaa ja pidä kuumana.
Nostele pehmenneet bataattipalat tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Lisää kermaa sen verran, että saat pyreeseen haluamasi koostumuksen.
Grillaa possunposkiin varovasti paahteinen pinta.
Nostele lautaselle bataattipyreetä, aseta murea liha varovasti annokseen ja viimeistele kokonaisuus esimerkiksi hienonnetulla lehtipersiljalla höystetyllä majoneesilla.
Nauti haarukoitavan pehmeästä possunposkiannoksesta ja Münzbergin spätburgunderista.