Arvio
Tämän viikon suosituksessani, Aglianico-lajikkeesta valmistetussa viinissä on intensiivinen, kypsän marjainen, rustiikkisen yrttinen, pippurinen ja nahkainenkin tuoksu. Tätä seuraava, keskitäyteläinen maku on sekin kypsän marjainen ja tyyliltään maalaismaisen rehellinen. Aromeiltaan tuoksun lupaamat vivahteet seuraavat tarkasti makuun. Siinä on lisäksi muun muassa hapankirsikkaa. Pehmeä tanniinisuus ja hedelmähapokkuus kantavat viiniä tasaiseen, hieman suuta supistavaan jälkivaikutelmaan, joka nostaa veden kielelle.
Viini saa maukkaan kaverin kisakatsomoonkin sopivasta kinkkukääröstä
Tämänkin viikon suositukseni olisi erittäin monikäyttöinen viini useidenkin erilaisten arkiruokien seuraan.
Ehdottaisin tarjoamaan viiniä aromikkaan, helposti ja nopeasti valmistuvan grillatun kinkkukäärön seurassa. Hanki kaupasta isoja viipaleita keitto- tai savukinkkua. Aloita valmistamalla niille täyte. Sekoita pehmeän vuohenjuuston sekaan kuivalla paistinpannulla kauniin rusehtavaksi paahdettuja ja sen jälkeen kevyesti murskattuja pinjansiemeniä. Lisää täytteeseen myös hienonnettua rucolaa.
Leikkaa isot kinkkuviipaleet puoliksi. Levitä viipaleille kevyesti sileää dijonsinappia ja suikaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja. Ripottele viipaleille vielä hieman Mustaleima -emmentalraastetta. Nostele mehevää täytettä halkaistun kinkkuviipaleen toiseen päähän ja kääri rullalle. Sulje kinkkukääröt esimerkiksi hammastikulla.
Grillaa kinkkukääröjä miedolla lämmöllä kunnes ne saavat kauniin pintavärin ja juustotäyte hieman lämpenee.
Tarjoile yksinkertaisesti valmistuva herkku raikkaan vihersalaatin, balsamietikkakastikkeen ja aromikkaan Castello Ducale Aglianicon kanssa.