viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Ihmiset

Yhdet vielä, Leif Segerstam

03.06.2015 Teksti Mikko Numminen + Kuva Miikka Pirinen

Säveltäjä ja kapellimestari Leif Segerstam on säveltänyt 285 sinfoniaa ja selättänyt eturauhassyövän. Lue, miten Alsacen ystävä voi nyt ja millainen on hänen suosikkirypäleidensä partituuri.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

viini_0415_yhdet_viela_leif_segerstam_miikka_pirinen_juttukuva

Kapellimestari ja säveltäjä Leif Segerstam on johtanut orkestereita Keski-Euroopassa, mistä löytyy myös hänen suosikkiviinialueensa.

Onko jokin viinialue suosikkisi?

On. Se on A-L-S-A-C-E. Tarkoittaa A Leif Segerstam Ace. Eli mun favoriittini. Rypäleistä Riesling on suosikki, Pinot Gris on hieno ja Muscat – eli koko partituuri. Se on kuin skaala: do, re, mi, fa, so, la, si – do. Sitä voi laskeutua ja nousta, riippuen menusta.

Sinfonioittesi nimissä on myös sanaleikkejä eli ”leifismejä”.

Kyllä, kyllä. Viime kesänä kirjoitin 14 sinfoniaa, koska luulin, että kuolen. Minulta löydettiin eturauhassyöpä. Yhden sinfonian nimi on Knowing – looking – seeing, … not yet! På svenska ”knowing” on ”kan” ja ”seeing” on ”ser”. Kanser! Hehe! Hähähää!

Miten voit nyt?

Helmikuussa tuli operaatiosta puoli vuotta, ja PSA-arvo oli 0,3. Mä olen Tarzan. Alle 3 on hyvä, mulla oli 0,3. Lääkäri sanoi, että mun pissakoe oli parempi kuin sen oma.

Millainen sinun ravintolasi olisi?

Minulla oli kerran ajatuksena perustaa oma samppanjabaari. Tarjolla olisi Krugia tai Dom Pérignonia, ja isäntä olisi persoonallisuus, joka pitäisi jutuillaan iltaa käynnissä.

Ja olisit itse ollut isäntänä?

Nimenomaan. Se olisi ollut hobby! Ei konsertin jälkeen voi heti mennä nukkumaan. Nimmarin pyytäjät saisivat sen nimmarin sieltä. Eikä aina tarvitsisi olla minun konserttini, vaan voisi olla myös kaverin. Mä kun olen professori, niin mulla on mun nuoret.

Osaatko avata samppanjan sapelilla?

Osaan, miekalla. Opin sen Montpellierissä. Se onnistui ensimmäisellä yrityksellä, mutta en ollut ihan varma, joisinko niitä pulloon jääneitä lasinsiruja. Toisella kerralla olin parempi.

Millä itse kuuntelet musiikkia?

No mulla on makkari, eli Macintoch. Siinä on 200 sinfoniaa. Muutama viikko sitten YouTubessa tapahtui ihmeellinen räjähdys, sinne on tullut vaikka mitä, kun hakee ”Leif Segerstam”. Kuulemma Kalifornian metsässä on tyyppi, joka ottaa kaikki lähetykset Euroopasta ja valitsee ja panee niitä sinne. Tietysti se on kriminelliä, mutta mä en ole moksiskaan.

Lue lisää

Brien ja rieslingin täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

28.11.2022 Viinilehden toimitus

Rennot itsenäisyyspäivän juhlat – Alsacen valkoviini ja pikkupurtavat pienelle porukalle

Kaupallinen yhteistyö

29.11.2021 Viinilehden toimitus

Alsacen moderni klassikko syntyy rennolla ja rohkealla otteella

Kaupallinen yhteistyö

29.11.2021 Viinilehden toimitus + kuvat Olivier Wymann

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä