Arvio
Viikon viinisuosituksessani, ranskalaisessa valkoviinissä on puhdaspiirteinen ja raikas tuoksu. Aromeiltaan viinistä voi erottaa kypsää vihreää omenaa, persikan kiveä ja hentoa mineraalisuutta. Kuiva, mutta hedelmäinen maku seuraa tuoksun ilmavan heleitä aromeja. Siinä on lisäksi tuntuvaa sitrushedelmäisyyttä ja hentoa yrttisyyttä. Eloisa suutuntuma ryhdittyy pirteän hapokkuuden ansiosta. Viini jättää pitkään maistuvan, veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.
Ahvenfileet verhoutuvat aromikkaaseen panerointiin
Tämänkertaisen viinivinkin ruokasuositukseni on nopeasti valmistuva ahvenherkku. Aloita maukkaan annoksen valmistus lisäkkeestä.
Irrota kukkakaalista sormenpään kokoisia nuppuja ja hienonna reilusti salottisipulia. Lisää kattilaan reilu nokare voita. Kuullota siinä sipulit ja kukkakaalit. Kun ne alkavat hieman pehmenemään, lorauta joukkoon tilkka valkoviiniä ja pikku loraus ruokakermaa. Mausta suolalla ja hauduta hetkinen. Lisää joukkoon pikkuisia kapriksia ja ranskankermaa. Viimeistele lisäke hienontamalla joukkoon reilusti tuoretta tilliä. Mausta vastapuristetulla sitruunanmehulla, suolalla ja rouhaisulla mustapippuria. Pidä lämpimänä.
Poista ahvenfileistä ruodot leikkaamalla ne irti nk. v-leikkauksella. Pyörittele fileet rikkivatkatussa kananmunassa ja tämän jälkeen seoksessa, joka koostuu korppujauhoista, hienonnetusta persiljasta, raastetusta parmesanista ja raastetusta sitruunankuoresta.
Kuumenna paistinpannulla reilu nokare voita ja paista seoksessa pyöritellyt ahvenfileet nopeasti molemmin puolin. Mausta suolalla. Purista kääntämisen jälkeen fileiden päälle hieman sitruunanmehua.
Lusikoi lautaselle mehevää kukkakaalilisäkettä ja nostele rapeaksi paistetut ahvenfileet päälle. Tarjoile hyvin viilennetyn Muehlforstin Rieslingin kanssa.