Arvio
Kesäviikon suositukseni on kreikkalainen roseekuohuviini, jossa on avoin ja miellyttävä, kypsän marjainen tuoksu. Siinä on vadelman ja makean punaherukan aromia. Aromeiltaan tarkasti tuoksua seuraava maku on lähes kuiva. Siinä on aistittavissa myös mansikkaa ja punaista kirsikkaa. Viinin kuplat tukevat makua raikastavaa sitrusmaista hapokkuutta. Tasapainoinen kokonaisuus jättää pitkän, ilmavan eloisan jälkivaikutelman, joka nostaa veden kielelle.
Aromikas lohipastrami kruunaa runsasmakuisen salaatin
Roseekuohuva istuu erinomaisesti erilaisten kesäisten ruokien seuraan. Tämänkertainen vinkkini viinin seuraan on reilu salaatti, jonka kohokohdaksi valmistuu hieman itämaishenkinen lohipastrami.
Aloita valmistus lohesta. Voit tehdä sen jo edellisenä iltana. Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Leikkaa tämän jälkeen filee pituussuuntaan noin 3×3 cm pötköiksi. Mausta pötköt maun mukaan suolalla, raastetulla tuoreella inkiväärillä ja ripottele pintaan vielä hieman juustokuminaa. Anna maustua 1-2 tuntia. Paista tämän jälkeen lohitankoihin kauttaaltaan nopeasti pintaväri, pyörittele tangot paahdetuissa seesaminsiemenissä ja kääri tiukasti kelmun sisään. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Valmista tämän jälkeen salaatti. Laita kulhoon runsaasti rucolaa, kuutioi sekaan kurkkua, hieman kirsikkatomaatteja ja viipaloi joukkoon kypsää avokadoa. Viimeistele salaatti paahdetuilla cashew-pähkinöillä.
Sekoita salaatinkastike tilkasta oliiviöljyä, valkoista balsamicoa, sokeria ja suolaa. Purista joukkoon vielä sitruunanmehua ja sekoita. Mausta salaatti kastikkeella.
Asettele lautaselle salaattia. Poista lohesta kelmu ja leikkaa siitä reiluja viipaleita. Asettele viipaleet annokseen ja raasta päälle hieman parmesania. Nauti kreikkalaisen herkkukuoharin kera!