Arvio
Tämän viikon punainen argentiinalainen viinisuositukseni huokuu mehevää aromikkuutta. Viinin tummasävytteinen tuoksu on tuhti ja lämminhenkinen. Siinä on muun muassa multaisuutta sekä makeaa mausteisuutta. Myös maku on tuhti – ja hapokkaasta särmikkyydestä johtuen myös roteva. Aromeiltaan maku seuraa tuoksua, jättäen pitkän, savuisen ja tammella sävytetyn jälkivaikutelman, joka lämmittää nielua.
Mehukas filee ja pecorino-kuorrutus kääriytyvät parmankinkkuun
Karitsa tai lammas kuuluu eittämättä perinteisen pääsiäisen ruokiin. Tällä kertaa suosittelisin valmistamaan juhlaherkun aina niin mureasta ulkofileestä.
Puhdista liha ylimääräisistä kalvoista. Mausta se suolalla ja pippurilla.
Valmista seuraavaksi lihalle kuorrute. Raasta pecorinoa kulhoon ja murenna joukkoon hieman vuohenjuustoa. Lorauta vielä pikku tilkkanen kuohukermaa sitomaan kuorrutetta. Hienonna joukkoon reilusti rucolaa ja sekoita tasaiseksi.
Ota fileisiin kaunis pintaväri kuumalla pannulla voissa paistaen. Anna fileiden hieman jäähtyä ja nosta ne pöydälle limittäin asetettujen parmankinkkuviipaleiden päälle. Levitä lihan päälle kuorrutetta ja kääräise kinkkuviipaleet ympärille. Pyri siihen, että kinkkuviipaleiden päät jäävät lihan ”alle”.
Kypsennä fileitä hetkinen 175 asteisessa uunissa ja anna vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Lisukkeeksi voit valmistaa esimerkiksi valkosipulilla maustettuja, kermamuhennettuja selleri- ja palsternakkakuutioita. Seurassa tarjottavan salaatin voit valmistaa aromikkaasta rucolasta ja kirsikkatomaateista. Mausta salaatti yksinkertaisesti ripauksella suolaa, tilkalla balsamia ja lorauksella hyvää oliiviöljyä.
Korkkaa muheva malbec ja nauti aromikkaasta karitsasta!