Arvio
Tämän viikon suositukseni on meheväluonteinen chileläinen Malbec-viini. Siinä on muhevan marjainen, kypsä ja tummasävytteinen tuoksu, joka viestii lämmöstä ja auringosta. Siinä on myös paahteisia ja savuisiakin piirteitä. Maku on runsas ja seuraa aromeiltaan tummasävytteisen ja kypsän marjaista tuoksua. Suutuntuma on nuorekas ja olemukseltaan varsin tiivis. Kokonaisuus on lämminhenkinen ja tammikypsytyksen tuoma makea mausteisuus sävyttää pitkään suussa viipyvää jälkivaikutelmaa, joka nostaa veden kielelle.
Yksinkertaisen maukas Lindström lisukkeineen maistuu ennen joulun herkkuja
Joulu tulla jolkottaa ja ennen herkkujen nauttimista voi vielä valmistaa viikonlopuksi esimerkiksi maukasta Lindströmin pihviä.
Valmista perusjauhelihapihvimassa, jonka joukkoon kuutioit tai raastat etikkapunajuuria. Tarkemmat ainesuhteet voit katsoa vaikka täältä ystäväni Antti Vahteran ohjeesta.
Lisäkkeeksi suosittelisin valmistamaan kermamuhennettua punajuurta. Kypsennä kokonaiset punajuuret suolalla maustetussa vedessä. Hienonna salottisipulia ja leikkaa kypsä, kuorittu punajuuri varsin pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna kattila ja kuullota reilussa voinokareessa sipulit ja punajuuret. Lorauta joukkoon tilkka valkoviiniä ja kermaa. Kiehuttele hiljaa hymyillen kunnes kerma paksuuntuu.
Murusta joukkoon reilusti fetajuustoa ja sekoita lopuksi lisäkkeeseen revittyä rucolaa. Mausta mustapippurilla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Valmista toiseksi lisäkkeeksi hieman makeahkoa sipulihilloketta. Kuori ja leikkaa keltasipuli renkaiksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Kuullota sipuleita ja kun ne pehmenevät, ripottele joukkoon hieman sokeria ja tilkka valkoviiniä. Kiehuta kunnes neste on haihtunut pois ja sipulit ”makeutuneet”. Lisää tarvittaessa sokeria.
Lusikoi lautaselle kermamuhennettua punajuurta. Asettele paistettu Lindström punajuurilisukkeen päälle ja viimeistele nostelemalla makeaa sipulilisäkettä jauhelihapihville.
Nauti mehevän Malbecin ja iloisen mielen kera.