Arvio
Tämän viikon viinivinkkinäni suosittelen Ranskan eteläisellä Languedoc-Roussillonin viinialueella tuotettua marjaisen herkullista Pinot Noir-viiniä. Tuoksuteltaessa voi viinistä aistia punasävytteistä aromikkuutta, jota sävyttävät paahteiset vivahteet. Siinä on tuntuvaa makeaa mausteisuutta ja kypsiä metsän punaisia marjoja. Melko kevyt maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Kokonaisuus on nuorekas, jäntevä ja hedelmäinen hapokkuus nostaa veden kielelle. Viinissä on muun muassa vaniljaisia ja kahvia muistuttavia piirteitä. Lisäksi viini jättää miellyttävän notkean jälkivaikutelman.
Elokuun illassa maistuu maalaissalaatin rehelliset maut ryhdikkään marjaisen punaviinin kera
Tämän viikon viinille suosittelisin valmistamaan reiluja puhtaita makuja sisältävän rustiikkisen salaatin.
Aloita perunoiden keittämisellä. Hauduta pienet perunat kypsäksi varovasti keittäen. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois, halkaise tai viipaloi perunat lämpiminä. Pirskota perunoille sitruunamehua, hieman öljyä, sekä mausta suolalla ja pippurilla.
Kiehuta seuraavaksi pavut kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja paista herkkusieniä pannulla pienessä määrässä voita.
Kun perunoilta on vapautunut kattila, keitä siinä seuraavaksi salaattiin tulevat kananmunat. Jäähdytä.
Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle kuutioitua possunkylkeä tai reiluja pekonisuikaleita. Kun liha alkaa olemaan rapeaa, lisää pannulle vielä kuutioitua salamia, pavut ja hauduta hetkinen. Mausta suolalla ja lorauksella sitruunamehua.
Revi kulhoon machea, rucolaa ja lehtisalaattia. Lisää joukkoon kuutioitua paprikaa ja hyvin pieneksi hienonnettua salottisipulia.
Nostele kulhoon perunat, possunkylki tai pekoni, pavut ja sienet. Sekoita hyvin.
Valmista kastike sekoittamalla karkeaa dijonsinappia, öljyä, hunajaa ja valkoviinietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Nostele salaattia lautaselle ja viimeistele herkku ohuilla parmesanviipaleilla.
Marjaista Les Carabènes Pinot Noir -viiniä lasiin ja nautinnollinen hetki on valmis.