Arvio
Tämän viikon viinivinkkinäni suosittelen itävaltalaisen osuuskunnan Domane Wachaun tuottamaa Neuburger-viiniä. Tuoksuteltaessa viiniä, voi lasista aistia nuorekkaita ja tyylikkäitä, mineraalisia, mausteisia ja vihreää päärynääkin muistuttavia vivahteita. Tuoksua seuraava keskitäyteläinen maku on runsaan hedelmäinen ja sitä tasapainottaa miellyttävä mineraalisuus. Maun aromit seuraavat tuoksun mausteisen hedelmäisiä piirteitä. Näiden lisäksi maussa on keltaluumua ja kypsää omenaa. Viini jättää tasapainoisen ja luonteikkaan moniulotteisen jälkivaikutelman.
Yksikertaisen maukas ja mehevä, grilliarominen lohi ja vuohenjuustoinen perunakroketti muodostavat muhevan makuyhdistelmän Neuburgerin rinnalle
Tämän viikon maukkaan valkoviinin rinnalle suosittelisin valmistamaan mehevän lohiannoksen perunakrokettien kera.
Puhdista lohifilee ja leikkaa se annospaloiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja purista päälle hieman sitruunamehua. Anna maustua.
Jatka lisäkkeen valmistamisella. Tee varsin tiivis perunamuhennos. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kaada vesi pois ja lisää hieman kuumaa punaista maitoa. Soseuta tasaiseksi. Perunamuusin tulisi jäädä melko tiiviiksi. Anna jäähtyä.
Lisää jäähtyneeseen massaan kuullotettua, hienonnettua sipulia ja murennettua vuohenjuustoa. Sekoita joukkoon vielä kaksi kananmunaa perunamuusikiloa kohden. Tarkista maku.
Muotoile massasta noin 5 cm pituisia pötköjä. Pyörittele ne rikkivatkatussa kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa.
Kuumenna kattilassa syväpaistoöljyä tai rypsiöljyä 175 asteiseksi ja uppopaista korppujauhotetut perunapötköt öljyssä. Nosta talouspaperin päälle jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Laita lämpimään uuniin lohen grillaamisen ajaksi.
Grillaa lohesta leikkaamasi annospala hitaasti pelkästään nahan puolelta.
Lusikoi lautaselle pestolla maustettua kermaviiliä ja nosta mehevä lohipala päälle. Viimeistele annos lisäämällä lautaselle runsaan täyteläisiä perunakroketteja.
Herkullista Neuburgeria lasiin ja nautinnollinen hetki on valmis!