Viikon viinivinkki

Eksoottisia hedelmiä tulviva Bellinghamin valkoinen

30 / 2013 Antti Rinta-Huumo

Arvio

Tämän viikon suosituksessani, eteläafrikkalaisessa valkoviinissä, on kypsän hedelmäinen tuoksu, josta voi erottaa punaista omenaa ja hillottua sitrushedelmää. Tuoksua seuraa kuiva, mutta erittäin hedelmäinen maku. Siinä on runsaasti tuoksun lupaamaa hillottua punaista omenaa. Makua sävyttää myös eksoottisten hedelmien vivahteet. Reilua, lähes kermaista suutuntumaa ryhdittää miellyttävä hapokkuus. Kokonaisuus jättää makean mausteisen jälkivaikutelman.

Savuarominen broilerinrinta saa seurakseen täyteläisen, sitruunalla ja fetajuustolla höystetyn pastan

Tämän mehevän valkoviinin seuraan suosittelisin valmistamaan helppotekoista kesäruokaa.

Mausta broilerin rintafileet suolalla ja pippurilla. Ota rintafileisiin kaunis pintaväri grilliparilalla ja savusta sen jälkeen fileitä noin minuutin ajan. Nosta fileet savustuspöntöstä, kääri folioon ja kypsennä loppuun grillissä, epäsuorassa lämmössä.

Valmista lisäkkeeksi sitruunaista spagettia. Esikeitä spagetit suolalla maustetussa vedessä ja valuta ne hyvin. Kuumenna kattilassa reilu nokare voita ja kuullota siinä hienonnettua salottisipulia. Lisää hyvin valutettu spagetti kattilaan. Purista joukkoon sitruunamehua ja raasta lisäksi sekaan hieman sitruunankuorta. Viimeistele pasta runsaalla määrällä hienonnettua lehtipersiljaa, reilulla lorauksella kermaa ja murenna joukkoon fetajuustoa. Sekoita hyvin ja tarkista maku.

Nostele lautaselle aromikasta spagettia ja asettele päälle reiluiksi viipaleiksi leikkaamasi rintafilee.

Korkkaa The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc ja nauti kesästä sitruuna-savuaromisen herkun kera.

Aiemmat viinivinkit

Majoneesimunat ja kukkaisen hunajaiset kuplat

Majoneesimunat ovat helppoa pikkusyötävää itsenäisyyspäivän juhliin. Kaada lasiin kukkaisen hunajaista kuohuviiniä. Pikkelöidyillä sinapinsiemenillä viimeistellyt majoneesimunat pyöristävät entisestään pehmeän kuohuviinin suutuntumaa. Viinin sitruksiset ja mineraaliset vivahteet viimeistelevät juhlallisen yhdistelmän. Katso viikon

Hirvipyörykät ja mehevän mehukas shiraz

Australialaisen shiraz’n maukas, kypsä hedelmäisyys muuttuu lähes makeaksi hirvipullien intensiivisen aromikkuuden ja tiivishenkisen kastikkeen ansiosta. Viinin makeat vivahteet, nahkaiset ja jopa pippuriset sävyt antavat mukavan lisän annoksen riistaiseen makumaailmaan. Katso

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Herkullisen runsas talven Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.