Arvio
Tämän viikon suosituksessani, eteläafrikkalaisessa valkoviinissä, on kypsän hedelmäinen tuoksu, josta voi erottaa punaista omenaa ja hillottua sitrushedelmää. Tuoksua seuraa kuiva, mutta erittäin hedelmäinen maku. Siinä on runsaasti tuoksun lupaamaa hillottua punaista omenaa. Makua sävyttää myös eksoottisten hedelmien vivahteet. Reilua, lähes kermaista suutuntumaa ryhdittää miellyttävä hapokkuus. Kokonaisuus jättää makean mausteisen jälkivaikutelman.
Savuarominen broilerinrinta saa seurakseen täyteläisen, sitruunalla ja fetajuustolla höystetyn pastan
Tämän mehevän valkoviinin seuraan suosittelisin valmistamaan helppotekoista kesäruokaa.
Mausta broilerin rintafileet suolalla ja pippurilla. Ota rintafileisiin kaunis pintaväri grilliparilalla ja savusta sen jälkeen fileitä noin minuutin ajan. Nosta fileet savustuspöntöstä, kääri folioon ja kypsennä loppuun grillissä, epäsuorassa lämmössä.
Valmista lisäkkeeksi sitruunaista spagettia. Esikeitä spagetit suolalla maustetussa vedessä ja valuta ne hyvin. Kuumenna kattilassa reilu nokare voita ja kuullota siinä hienonnettua salottisipulia. Lisää hyvin valutettu spagetti kattilaan. Purista joukkoon sitruunamehua ja raasta lisäksi sekaan hieman sitruunankuorta. Viimeistele pasta runsaalla määrällä hienonnettua lehtipersiljaa, reilulla lorauksella kermaa ja murenna joukkoon fetajuustoa. Sekoita hyvin ja tarkista maku.
Nostele lautaselle aromikasta spagettia ja asettele päälle reiluiksi viipaleiksi leikkaamasi rintafilee.
Korkkaa The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc ja nauti kesästä sitruuna-savuaromisen herkun kera.