Arvio
Auringon hellimän kesäkuun ensimmäisen viikon viinivinkkini on hieman kehittynyt, mutta aromikkaan kesäinen Riesling-viini. Siinä on avoin tuoksu jossa on aistittavissa kukkaketoa, persikkaa ja hunajaankin vivahtavaa aromikkuutta. Keskitäyteläinen maku on lähes kuiva ja rapsakkaan hapokkuuden ansiosta mukavan napakka. Runsaan hedelmäisessä maussa on tuoksun aromien lisäksi tuntuvaa persikan kiveä, mineraalisuutta ja limettiä. Viini jättää pitkään viipyilevän, persikkaisen jälkivaikutelman.
Kapriksista särmikkyyttä kermaiselle kukkakaalilisukkeelle
Kesäkelien hemmotellessa maistuu selkeämakuinen, mehevä ahvenherkku. Aloita sen valmistus kastikkeen teolla, joka samalla toimii lisäkkeenäkin.
Laita kattilaan voinokareen kera hienonnettua salottisipulia ja halutessasi myös maun mukaan valkosipulia. Kuullota hetkinen. Lorauta tilkka valkoviiniä, sekä hieman reilummin kuohukermaa ja smetanaa. Voit myös lisätä kattilaan varovasti kalaliemifondia – tai itse keittämääsi kalalientä. Anna kiehua, kunnes kerma alkaa paksuuntumaan.
Irrota kukkakaalista varsin pieniä kukintoja. Kuullota kukkakaali pikaisesti kattilassa pienessä nokareessa voita. Lisää paksuuntunutta kermaseosta niin että kukkakaalit juuri ja juuri peittyvät. Lisää joukkoon kapriksia maun mukaan ja viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarkista maku.
Puhdista ahvenfileet ja poista kylkiruodot v-leikkauksella. Mausta suolalla ja pyörittele fileet vehnäjauhoissa. Paista voissa kauniin kullanruskeiksi ja purista päälle muutama tippa sitruunanmehua.
Nostele kermaista kukkakaalilisuketta lautaselle ja asettele paistetut ahvenfileet päälle. Nauti herkusta Malatin Rieslingin ja kauniin kesäpäivän kera!