Viinikoulun kevät ihastuttaa Suomen viinimaailmaa odottamattomilla makukokemuksilla, tarjoaa iltojen pimeyteen ja kevään valoon klassisia herkkuja ja jakaa kosolti viinitietoutta rennolla otteella. Koulun pöydät on katettu runsaasti ja edellisten kausien tapaan yllätyksiä saattaa olla luvassa.

Mikä Viinilehden viinikoulu?
Rento, välitön, asiantunteva
Viinikoulun tyyli on entinen. Pipo ei kiristä ja pikkurillit pysyvät alhaalla. Viineistä halutaan oppia ja niistä etsitään nautintoa ja kiinnostavia makuja. Joka ilta tarjolla on kuusi huolella valittua, laadukasta klassikkoviiniä. Joskus mopo karkaa käsistä ja viinejä voi olla enemmänkin.
Yli 200 viinikoulua
Viinikoulua vetävät ja sen viinivalinnoista vastaavat kokeneet ammattilaiset. Tunnelmasta ja tasosta huolehtivat viinialan moniottelija Mika Vanne sekä Viinilehden Bouquet klubin isäntä, viinihörhö Antti Rinta-Huumo.
Missä? Viinikouluillat pidetään kello 17.30 alkaen Helsingissä Hima & Sali -ravintolassa Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1 C.
Heräsikö kysyttävää? Voit olla yhteydessä viinikouluihin liittyvissä asioissa sähköpostitse viinilehti@viinilehti.fi
Huom! Pidätämme oikeudet muutoksiin. Viinikoulu saatetaan joutua perumaan, mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi. Koulun peruuntuessa palautamme rahat.

Kevään viinikoulut
Ma 26.1. Mitä viinistä voi maistaa?
Viinistä oppii vain maistamalla. Syksyn ensimmäinen Viinikoulu pureutuu viinin maistamisen saloihin. Maistamiseen tutustutaan sekä teoriassa että käytännössä. Etsimme viineistä muun muassa aromeja, happoja, makeutta, täyteläisyyttä ja mietimme, mitä ne kertovat käytetystä rypälelajikkeesta ja viinin alkuperästä. Tästä kaikki alkaa. Tervetuloa viinien maailmaan!
Hinta: 55 €, Bouquet Club -jäsenet 45 €

Ke 25.2. Viini ja ruoka
Viinin ja ruoan yhdistäminen puhuttaa. Miksi jollekin ruoalle pitää valita tietynlainen viini? Vai pitääkö? Koulussa pohdimme yhdistelyä aistien näkökulmasta. Miten ruoka vaikuttaa seuraavaksi maistettavan viinin luonteeseen? Illan kuluessa opiskelemme viinien ja esimerkkiruokien avulla haistamista ja maistamista sekä koemme, miten ruoan maut, hajut ja tuntoaistimukset vaikuttavat toisiinsa ja tietysti viiniin. Tämä on viiniosaamisen ydintä!
Hinta: 79 €, Bouquet Club -jäsenet 69 €

Ma 23.3. Rioja, Ribera & Priorat
Kolme Espanjan tunnetuinta aluetta. Mikä niitä yhdistää ja erottaa? Tutustumme Riojan ja Ribeiran Tempranillo -pohjaisiin viineihin ja vertaamme niitä Prioratin eri rypäleiden sekoituksiin. Kunkin alueen viineihin on tullut viime aikoina vaihtelua ja viinien kirjo monipuolistuu. Tule maistamaan, kuinka erilaisia viinejä saadaan samalta alueelta erilaisin tekniikoin. Tuhti paketti Espanjan sydänalueilta!
Hinta: 69 €, Bouquet Club -jäsenet 59 €

Ke 8.4. Toscan
Sangiovesen kuningaskunta valloittaa kirsikkaisella hedelmällään, raikkaalla hapokkuudellaan ja puuterimaisilla tanniineillaan. Etsimme erilaisia sangiovese -viinejä Chiantin, Montepulcianon ja Montalcinon kukkuloilta. Kenties mukaan löytyy myös rannikon Maremman cabernet tai Cortonan syrah. Tule Italian aurinkoon!
Hinta: 69 €, Bouquet Club -jäsenet 59 €

Ma 27.4. Champagne
Samppanja ei esittelyjä kaipaa. Tutustumme kuplien tarinoihin ja tarjoilemme laadukkaan setin erilaisia ja eri tyylisiä samppanjoita kevään kunniaksi. Onko tyylisi hienostunut vai kypsän paahteinen? Tätä et voi missata!
Hinta: 89 €, Bouquet Club -jäsenet 79 €

Ke 20.5. Riesling
Rieslingin herkulliset aromit ja huikeat hapot tekevät siitä loistavan viinin sekä ruoalle että seurusteluun. Kevään vimeisessä viinikoulussa tutustumme monipuoliseen rieslingiin ja maistamme eri tyylisiä rieslingejä niin Saksan klassikkoalueilta kuin muualtakin. Joko on vesi kielellä?
Hinta: 69 €, Bouquet Club -jäsenet 59 €

Bouquet Club -jäsenenä säästät
Viinilehden Bouquet Clubin jäsenenä maistelet edullisemmin! Bouquet Club on viiniharrastajan klubi täynnä huippuetuja. Bouquet Club -jäsenenä saat Viinilehden viinikoulusta 10 € alennusta, sekä paljon muita etuja ja lisäsisältöjä.






