Kuohuviinien tuotanto Belgiassa on jo sen verran mittavaa, että belgialaistuottajat ovat luoneet belgialaiskuplille oman sertifikaatin.
BelBul-sertifikaattia saa käyttää, jos viini on valmistettu perinteisellä eli samppanjamenetelmällä, se on valmistettu Belgiassa belgialaisista rypäleistä ja tila on belgialainen perhetila. Sillä täytyy olla myös PDO- tai AOP-alkuperämerkintä.
Muiden Euroopan viileän vyöhykkeen maiden tavoin viininviljely lisääntyy Belgiassa. Viljelyalaa on noin tuhat hehtaaria. Viljely on keskittynyt kuohuviineihin sopiviin lajikkeisiin. Kuohuviiniä tuottavia viinintuottajia on yli sata. Niistä jo 22 on saanut tuoreen Belbul-sertifikaatin. Viinintuottajia maassa on yhteensä 321.
Belgian merkittävin kuohuviinialue on maan Ranskan-rajalla sijaitseva Hainaut.
Varma merkki Belgian noususta viinimaana on, että toukokuussa ranskalainen La Revue du vin de France -lehden kannessa komeilivat belgialaiset viinit ensimmäisen kerran ja lehti raportoi pohjoisen naapurinsa viineistä kokonaiset kahdeksan sivua.