viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Bryssel
Matkat

Maaginen Bryssel – 7 x Brysselin ravintolat

04.03.2024 Teksti ja kuvat Maria Carvajal

Bryssel ansaitsee maailmanmaineen ravintoloillaan – laadukkaita paikkoja löytyy lähes jokaisesta korttelista. Inspiroidu vinkeistä viikonlopun mittaiseen herkutteluun.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

1. À la Mort Subite

Bryssel

Ruokamatka kannattaa aloittaa perinteikkäästä À la Mort Subitesta, joka sijaitsee vastapäätä kauppagalleria Galeries Royales Saint-Hubertia aivan Brysselin keskustassa. Mort Subite on myös paikallinen olut, jonka nimi tarkoittaa äkkikuolemaa. Brasserie tuo henkäyksen vanhaa Brysseliä nykyaikaan, sillä sisustusta korkeine pylväineen ja peileineen ei ole muutettu 1900-luvun alun jälkeen lainkaan. Tässä historiallisessa miljöössä tarjoilijat kantavat valkoisissa esiliinoissaan pöytään trappistioluita ja charcuterie -tyyppistä naposteltavaa. Täällä nautitaan tuhti Croque Monsieur lounaaksi tai lohko Chimay-juustoa luumuhillokkeen ja leipäpalan kera illan viimeiseksi suupalaksi. Ravintolan voi bongata myös elokuvasta Tanskalainen tyttö.

2. La Buvette

Bryssel

Brysselissä kannattaa syödä paremmin ainakin kerran, sillä loistavaa fine diningia löytyy useasta kaupunginosasta. Hyvän hinta-laatusuhteen perässä kannattaa suunnata Saint-Gillesiin La Buvette -ravintolaan. La Buvettessa valmistetaan modernia ranskalaista ruokaa belgialaisella otteella. La Buvette on toiminut ennen lihakauppana, ja paikan historia näkyykin tyylikkäässä vintage-sisustuksessa. Ravintolassa on saatavilla yksi säännöllisesti vaihtuva viiden ruokalajin maistelumenu. Leipä leivotaan naapurissa ravintolan omistamassa leipomossa. Erityismaininnan saakin pilvenpehmoinen ja sopivan sitkeä briossi vatkatun voin kanssa. Varaa pöytä ajoissa ja toivo pöytää kaksikerroksisen ravintolan alakerrasta.

3. Dynamo – Bar de Soif

Bryssel

Saint-Gillesissä sijaitseva Dynamo on pieni ja lämminhenkinen baari, joka on lastattu loistavalla olutvalikoimalla. Dynamon hanoista lasketaan 18 erilaista olutta, ja valikoimasta löytyy sekä paikallista käsityötä että tuontioluita. Baarin seiniä reunustavat suuret jääkaapit, joissa lepää kymmeniä artesaanioluita joko paikan päällä nautittavaksi tai mukaan ostettavaksi. Dynamoon ovat tervetulleita kaikki: alkuillasta tästä sympaattisesta baarista voi bongata vanhemman herran lukemassa lehteä, nuoren pojan pelaamassa Nintendoa ja kaveriporukoita vaihtamassa viikon kuulumisia oluen äärellä.

4. La Pharmacia Anglaise

Bryssel

Soita ovikelloa ja astu sisään vanhaan brittiläiseen apteekkiin! Tiskillä odottaa täytetty karhu silinterihatussa, seiniä kiertävät pienet puiset lokerikot ja ympärillä lepää vanhoja lääkepulloja. Tämän keskusrautatieasemaa lähellä sijaitsevan steampunk-tyylisen cocktailbaarin penkit täyttyvät heti kun baari avautuu. La Pharmacia Anglaisen ytimessä ovat omaperäiset ja yllättävät cocktailit, mutta listalta löytyy myös mocktaileja, samppanjaa ja muutamia miedompia juomia. Cocktaileista löytyy elementtejä siitakesienitipoista absinttisuihkeeseen ja marenkifloatteihin, joten jokaiseen makuun löytyy takuulla sopivan maaginen juoma.

5. Le Wine Bar des Marolles

Bryssel

Le Wine Bar des Marollesissa viininystävä saa hemmottelua. Bistron perustaja on toiminut kahden Michelin-tähden ravintolan sommelierina ja perusti tämän tunnelmallisen ravintolan vuonna 2007. Viinilistalla on laaja ja tarkkaan harkittu valikoima ranskalaisia ja espanjalaisia laatuviinejä. Ravintolassa voi napostella tapashenkisiä makupaloja viinilasin äärellä tai nauttia koko menun loistavien viiniparien kanssa. Henkilökunta luotsaa läpi makumatkan lämmöllä ja ammattitaidolla. Ravintolan seinän takana on kauppa, josta voi ostaa itselleen ravintoloitsijan maahantuomia viinejä.

6. Belgian Beer World Sky Bar

Bryssel

Näyttävä vanha pörssirakennus Grand Placen kyljessä on saanut uuden tarkoituksen: oluen. La Bourse -rakennus kunnostettiin ja avattiin viime syksynä yleisölle Belgian Beer Worldina. Jos oluen valmistaminen ja historia kiinnostaa, tämä hauska ja interaktiivinen museo kannattaa ottaa osaksi reissua. Museokokemuksen jälkeen voi nauttia oluen pääsylipun hinnalla upealla kattoterassilla. Jos mieluummin haluaa nauttia oluesta ja sykähdyttävistä maisemista ilman museokierrosta, kannattaa tulla paikalle klo 18 jälkeen. Silloin voi kivuta suoraan pörssirakennuksen kattoterassille ja ihailla upeita näkymiä kirkontorneineen ja harjakattoineen.

Nappaa mukaan La Boursen naapurissa sijaitsevasta Fritlandista herkulliset ranskalaiset runsaan majoneesin kera.

7. Grimbergen Café

Bryssel

Grimbergen Café sijaitsee Place Sainte Catherinen kaupunginosan sisäänkäynnillä. Tämä rento ja tunnelmallinen pubityyppinen ravintola on turvallinen valinta belgiherkkujen maisteluun. Ruokalistalta löydät pulleita eri makuisissa liemissä uivia simpukoita, rapeita katkarapucroquetteja ja muita paikallisia herkkuja.

Lue lisää

Dublin – 6 x baaritärppi reissuun

13.02.2023 Anikò Lehtinen

5 x Helsingin ravintolat, jotka lämmittävät talven tuiskeessa

13.02.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat ravintolat

Kulinaristin Pohjois-Irlanti – 8 vinkkiä matkalle

24.03.2022 Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä