viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Flow Festival
Ilmiöt

Festareiden täydeltä viiniä – TOP 3 festareiden viinitarjonta

23.08.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Festivaalit

Kaukana ovat ne ajat, kun festareiden juomatarjonta keskittyi lämpimään keskiolueeseen ja tiukkoihin viinoihin. Näillä festareilla kannattaa käydä, jos mielii juomarepertuaariinsa oluiden lisäksi hyviä viinejä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Festareiden juomatuotteet ovat kehittyneet vuosi vuodelta trendien mukana. Nykyään festivaaleilla virtaavat oluen ja shottien lisäksi hard seltzerit, viinit, cocktailit ja pienpanimo-oluet – laajasta alkoholittomasta tarjonnasta puhumattakaan.

Jos viineihin keskittyneitä musiikkijuhlia ja viinifestareita ei lasketa, viininystäviä hemmotellaan ainakin seuraavilla festareilla:

TOP 3 festareiden viinitarjonta

Flow Festival

Champagne Lounge : Flow Festival Samuli Pentti

Flow Festival Champagne Lounge / kuva Flow Festival Samuli Pentti

Näyttävistä asuista, urbaanista taiteesta ja omaleimaisesta musiikistaan tunnettu helsinkiläisfestari ilahduttaa vuosi toisensa jälkeen trendikkäiden ja herkullisten ruokien lisäksi myös juomavalikoimallaan, johon on panostettu.

Erittäin laajan alkoholittomien juomien repertuaarin lisäksi festarikävijää hemmotellaan niin cocktaileilla kuin viineilläkin. Mikä sen mukavampaa kuin nautiskella musiikista Lansonin Champagne Loungessa tai viihtyisässä Wine Gardenissa, varsinkin kun pullon voi napata mukaan pussicoolerissa.

Tuska Festival

Tuska Festival

Tuska Festival / kuva Anna-Kaisa Karppinen

Raskaasta metallimusiikista tunnettu Tuska Festival on tunnettu musiikkinsa ja rauhallisen ilmapiirinsä lisäksi siitä, että mustiin pukeutuneet festarikävijät juovat oluen lisäksi hyviä viinejä.

Tuska-festareilla viiniä saa niin laseittain kuin karahveittain, ja viininsä voi napata mukaansa joko baaritiskeiltä tai Viinitien X-Berg -viinibaarista. Holittomien ystäviä ei ole unohdettu, sillä viiniä saa myös alkoholittomana. Kovamuoviviinilasit ja -karahvit miellyttävät silmää ja tuovat viininautintoon viinillisen lisän. Karahvillinen viiniä lämpenee kuitenkin yllättävän nopeasti ilman cooleria paahtavassa kesäsäässä.

Kesärauha

Kesärauha : Kuvaaja Jussi Virkkumaa : Satu Salmitie

Kesärauha / kuva Jussi Virkkumaa + Satu Salmitie

Turun Linnanpuistossa, keskiaikaisen Turun linnan kupeessa järjestettävä Kesärauha-festivaali on yksi Suomen keskeisimmistä vaihtoehto- ja indiemusiikin festivaaleista. Festareilla panostetaan paikallisiin ruokatuotteisiin, ja monipuolisen ruoan kylkeen saa paikallisten oluiden ja drinkkien lisäksi myös viinejä.

Helposti lähestyttäviä kesäviinejä voi nauttia pulloittain tai laseittain, ja keikan ohella voi napata pullon mukaan pussicoolerissa. Upean tunnelmallinen puistofestivaali ja raikkaat kesäviinit kuuluvat saumattomasti yhteen.

Paljastamme Vuoden parhaan viinifestarin 18.10. ilmestyvässä Viinilehdessä, jossa palkitsemme vuoden parhaita viini-ilmiöitä.

Lue lisää

Kysyimme guruilta: talven yllättävä viini-ruokayhdistelmä

29.02.2024 Heidi Kleemola + Kuvat haastateltavat

Alkon uutuudet syysiltoihin

16.10.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

4 x ruoka- ja viinipodcast

16.05.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä