viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Barcelona lasissa – Barcelonan viinibaarit
Matkat

Barcelona lasissa – Barcelonan viinibaarit ja -kaupat

31.08.2023 Teksti Paula Kultanen Ribas + kuvat Paula Kultanen Ribas ja ravintolat

Katalonian pääkaupunki on nautiskelijalle rakas kaupunkikohde.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Vermut i a la Gàbia – vermutin viettelys

Vermut i a la Gàbia

Autenttisessa vermuttibaarissa tuntuu kuin aika olisi seisahtunut viime vuosisadalle. Valkoinen ja punainen vermutti kaadetaan laseihin suurista tammitynnyreistä, ja tarjolla on tyypillisiä katalonialaisia tapaksia, kuten anjovisoliiveja, etikkasardelleja ja sydänsimpukoita. Aidon kylätunnelman viimeistelee ystävällinen palvelu. Jos baari on suljettu, kannattaa mennä aukion toisella laidalla sijaitsevaan Fo Bariin. Sijainti Santsin kaupunginosassa on sivussa kiireisimmistä turistikeskittymistä.

Plaça d’Osca 7

Viblioteca – mars viinikirjastoon

Viblioteca

Vi on katalaaniksi viini, ja biblioteca tarkoittaa kirjastoa. Sommelier Yolanda Villegas nimesi viinibaarinsa leikkisästi viinikirjastoksi tarkoituksenaan laajentaa ihmisten viinitietämystä. Gràcian kaupunginosassa sijaitsevan baarin 150 viinin valikoimasta löytyy pääosin espanjalaisia viinejä. Kuukausittain vaihtuvalla listalla on noin 15 laseittain myytävää nimikettä.

Uunittomassa keittiössä valmistuu maistuvia pikkuannoksia eli platilloja, kuten salaatteja ja leikkelelajitelmia. Tärkein ruokakuriositeetti ovat huippulaadukkaat juustot, joita listalta löytyy viitisenkymmentä. Jokaiselle viinille löytyy täydellinen makupari.

Carrer de les Guilleries 10

viblioteca.com

Bar Brutal – mahtava natuviinivalikoima

Bar Brutal

Barcelonassa on tällä hetkellä enemmän alkuviinibaareja kuin koskaan. Bar Brutal on yksi kaupungin asiantuntevimmista. Tunnelmallisen baarin yli 300 viinin valikoimasta löytyy loistavia natuviinejä.

Kuvaile makumieltymyksiäsi mahdollisimman tarkkaan, niin tarjoilijat yllättävät sinut toinen toistaan hämmästyttävimmillä viineillä. Viikonloppuisin baari on aina täynnä, joten jos haluat tarjoilijan täyden huomion, ajoita visiittisi arkeen tai alkuiltaan.

Carrer de Barra de Ferro 1

barbrutal.com

Colmado – tapaksia ravintolakadulla

Colmado

Kun kävelee kaupungin tärkeimmän ravintolakadun eli Carrer d’Enric Granadosin päästä päähän, tietää, mitä Barcelonassa tällä hetkellä syödään.

Kadun parhaasta tapasravintolasta Colmadossa saa maukkaita ja laatuunsa nähden edullisia tapasannoksia. Maista ainakin turskaa ja valkosipulikatkarapuja, Prioratin punaviiniä ja kehuttua Reusin vermuttia.

Carrer de Provença 236

colmadobcn.com

Yövy viinihotellissa

Praktik Vinoteca

Praktik Vinoteca on viininystävälle oiva hotellivalinta. Tärkeimpiin ravintoloihin, viinibaareihin ja nähtävyyksiin voi kävellä tai hurauttaa nopeasti metrolla.

Hotellissa pääsee jututtamaan paikallista huippusommelieria ja maistamaan harvinaisia viinejä varaamalla viininmaistelun. Tastingin hinta on huokea, vähän yli kymmenen euroa.

Hotellivieraille tarjotaan tervetuliaisjuomana omavalintainen lasillinen viiniä respan viinibaarissa, ja aamiaista nautitaan hotellin mukavalla sisäpihaterassilla. Huoneet ovat pieniä mutta viihtyisiä.

Carrer de Balmes 51

hotelpraktikvinoteca.com

3 x viinikauppa

Cuvee3000 Bottleshop

Cuvee3000 Bottleshop

Natuviineihin keskittyneen kaupan valikoima on laaja ja huolella kuratoitu. Etsitpä kevyttä andalusialaista punaviiniä, oranssia viiniä Empordàn viinialueelta tai vaikkapa suodattamatonta valkoviiniä Penedésistä, niin täältä löytyy!

Carrer d’Aribau 76

cuvee3000.com

Monvinic Store

Monvinic Store

Luomuviineihin erikoistunut viinikauppa, jonka valikoimassa on laadukkaita ja uniikkeja pientuottajien artesaaniviinejä ympäri maailman – suurin osa toki Espanjasta.

Carrer de Diputació 251

monvinicstore.com

Vila Viniteca

Bornin kaupunginosassa toimivasta viinikaupasta löytyy klassikoita maailman eri kolkista, vermutteja unohtamatta. Perinteinen viinikauppa on perustettu vuonna 1932. Verkkosivulta voi varata ajan viininmaistelukurssille.

Carrer d’Agullers 7

vilaviniteca.es

Lue lisää

Herkkuloma Cadizissa

13.02.2024 Teksti Kalle Kirstilä Kuvat Robert Seger

Cava ja corpinnat – syväsukellus espanjalaisiin kuohuviineihin

23.08.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Nautintojen Madrid

28.03.2023 Teksti: Hanna Jensen Kuvat: Hanna Jensenin reissualbumi, Timo Santala & Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä