viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Museoravintola
Ravintolat

6 x paras museoravintola

05.07.2023 Elisa Ojala, Anna-Kaisa Karppinen ja Heidi Kleemola + kuvat Saarni Säilynoja/Vapriikin kuva-arkisto ja ravintolat

Suunnista museoon ja päädy herkkuhetkelle kahvilaan. Omaperäiset museokahvilat ovat taiteen veroisia elämyksiä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Café Victor, Turku – tunnelmointia taidemuseossa

Museoravintola Cafe Viktor

Puolalanmäellä ylväästi kohoava Turun taidemuseo kätkee sisäänsä taideaarteiden lisäksi ainutlaatuisen kahvilamiljöön. Laadukkaiden leivonnaisten ja kahvin lisäksi Cafe Victorissa voi nauttia arkisin lounasta, viikonloppuisin aamiaista tai pöytiin tarjoiltua brunssia. Viininystäville Victor tarjoilee niin klassikoita, naturalviinejä kuin samppanjaa. Siideri ja omenamehu tulevat pientuottajalta saaristosta. Kaikki on kerrassaan herkullista.

Erityisen hienoa Victorissa ovat tunnelma ja uniikki, vanhaan miljööseen sopiva sisustus. Taidemuseon aulassa katse kiinnittyy komeiden viherkasveihin ohella aulan portaikon huikeisiin puukoristeluihin, jotka saavat ajatukset harhailemaan menneisyyteen. Tänne on helppo unohtua tunnelmoimaan kahvikupin tai viinilasin ääreen.

Ravintola The Glass, Helsinki – Pohjolan makuja ja cocktaileja

Museoravintola The Glass

Suomen valokuvataiteen museon yhteydessä sijaitseva The Glass -ravintola yhdistelee taidokkaasti pohjoismaisia makuja. Taiteennälkäiset voivat istahtaa myös kahvilaan tai viilettää valokuvanäyttelyn jälkeen drinkeille ravintolan rommibaariin. Listalta löytyy yli 50 rommia ja laadukas valikoima cocktaileja.

Museokahvila Amurin Helmi, Tampere – perinteitä ja tuoretta pullaa

Museoravintola Amurin helmi

Jos rakastat historiaa ja tuoretta pullaa, suuntaa Tampereelle Amurin työläismuseoon. Museokahvila Amurin Helmessä pääset nauttimaan perinteisistä leivonnaisista ja vanhan ajan tunnelmasta.

Herkuttelun lisäksi puutalokortteleissa voi osallistua opastetuille teemakierroksille ja sukeltaa työläiskotien satavuotiseen tunnelmaan.

Musiikkikahvila Kukkakeidas, Varkaus – herkuttelua livemusiikin tahdissa

Museoravintola Kukkakeidas

Maistuisiko brunssi kanavamiljöössä livemusiikin soidessa? Viehättävä Musiikkikahvila Kukkakeidas on avoinna kesäisin Taipaleen kanavamuseossa Varkaudessa. Kolmen siskoksen kahvilassa herkut valmistetaan paikan päällä, ja pihalla juoksentelevat kanat. Kahvilassa voi nauttia päivittäin vaihtuvista musiikkiesityksistä.

 AX Restaurant, Helsinki – taidetta hotelliravintolan lautasilla

Museoravintola AX

Taidehotelli AX:n keittiössä paikalliset herkut, maailmanmaut ja sesongin raaka-aineet muuntautuvat ruokataiteeksi. Helsingin Jätkäsaaren oma kortteliravintola tarjoilee niin lounasta kuin à la carte -illallista. Artesaaniaamiaiseen kuuluvat talon nimikkobagelit, ja viikonloppuisin aamiainen saa jatkoa taidebrunssista. AX Barissa on tarkoin valittu lista viinejä, cocktaileja ja pienpanimo-oluita, joita voi nauttia kesäisin myös tunnelmallisessa puutarhassa.

Herkuttelun kruunaa yö suomalaisten taiteilijoiden suunnittelemissa Art Exhibit -hotellihuoneissa, joissa luksus yhdistyy taidekokemuksiin. Love letter with a view -huoneiden pehmeissä lakanoissa on ihana nauttia historian suurmiesten rakkauskirjeistä ja ylellisestä tunnelmasta.

Taidekeskus Gumbostrand Konst & Form Bistro & Café, Sipoo – designia ja skandinaavisia makuja

Museoravintola Kons Form

Taidekeskus Gumbostrand Konst & Form on perustettu Hartwallin vanhaan tehdasrakennukseen Sipoossa. Upea sijainti merenrantateineen on jo itsessään elämys. Gallerian lisäksi taidekeskuksessa pääsee nauttimaan bistron herkuista. Ravintola keskittyy skandinaavisiin klassikkomakuihin, ja viikonloppuisin on tarjolla herkkuja notkuva brunssipöytä.

Lue lisää

Moderni ja trendikäs suurkaupunki: Hampurin ruoka- ja juomavinkit

27.01.2022 Kalle Kirstilä + kuvat Robert Seger

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä