viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Parhaat terassit The Cock
Ilmiöt

Viinilehden suuri terassiopas: Suomen parhaat terassit

08.06.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat ravintolat

Mistä löytyvät Suomen parhaat terassit? Missä on paras miljöö ja mistä saa parasta ruokaa? Katso vuoden 2023 parhaat kesäterassit.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Kattojen yllä

Katajanokka Rooftop Terrace & Lounge (Helsinki)

Katajanokalle avautunut cocktailbaari Beaky Basterd palvelee drinkinnälkäisiä myös kattojen yllä. Bob W Katajanokan tiloissa sijaitseva Rooftop Terrace & Bar on vuokrattavissa myös yksityistilaisuuksiin. Juomatoimijana toimii Beaky Basterd.

Parhaat terassit Katajanokka Rooftop Terrace & Lounge

Walo rooftop bar (Turku)

Walo on Turun ensimmäinen kattoterassi, jonka keidasmaisessa ympäristössä näkymistä nauttii yön pikkutunneille asti.

Walo

Klaus K Sky Terrace (Helsinki)

Hotelli Klaus K:n osittain lämmitetyltä kattoterassilta aukeavat näkymät Esplanadin puistoon. Kesäperjantaisin näkymiä vauhdittavat vaihtuvat DJ:t.

Klassikoiden ystäville

Kämp Barin terassi (Helsinki)

Esplanadin puiston varrella sijaitsevalla klassikkohotellilla on varmasti yksi kaupungin kauneimmista terasseista. Shoppailureissun lomassa pysähtyminen Kämp Barin terassille lasilliselle samppanjaa on lähes pakollista.

Elite (Helsinki)

Klassista ranskalaistunnelmaa kaipaava suuntaa lehmuksien varjoon Eliten terassille. Kulttuuri- ja taiteilijaravintola on tunnettu tunnelmallisena olohuoneena Töölössä, ja terassi on tyylikkään olohuoneen kesäinen jatke.

Parhaat terassit Elite

Kuva Minna Kurjenluoma

Kellotapuli Terrace (Helsinki)

Senaatintorilla kellotapulin juurella palveleva terassi on kohtaamispaikka keskellä kaupunkia. Jopa 160-asiakaspaikkainen terassi on auki joka päivä säävarauksella. Viileiden juomien lisäksi tarjolla on myös pientä purtavaa.

Parhaat terassit Senaatintori

Hakaniemen kauppahallin Hagis-terassi (Helsinki)

Juuri avatun ja peruskorjatun Hakaniemen kauppahallin vierustalle on auennut 100-paikkainen kesäterassi Hagis. Piipahda halliostosten lomassa ruoalle ja juomalle.

Veden äärellä

Soutustadion (Helsinki)

Meri-Töölössä rantaviivaa hipoo Soutustadionin kesäterassi. Näköalojen ja kylmien juomien lisäksi nälkäisiä palvelee myös BBQ-henkinen rantabaari.

Parhaat terassit Soutustadion

Ravintolalaiva Donna (Turku)

Fillaroi jokirantaan ja pysähdy Donnan kannelle nauttimaan virvoittavaa juomaa. Jos tanssijalkaa vipattaa, voit jäädä nauttimaan myös vaihtuvien DJ:den pyörityksestä.

Laivaravintola Svarte Rudolf (Turku)

Lounasbuffet, à la carte ja juomat kylmässä. Ympäri vuoden auki oleva laivaravintola puhkeaa kesäisin kukkaan ja se on eittämättä yksi suosituimmista jokilaivoista.

Parhaat terassit Svarte Rudolf

Walrus The Boat (Helsinki)

Pizzaa ja baarituotteita laivaterassilla Hietalahden rannassa. Vanhassa jäänmurtajassa on tunnelmaa, ja pizzat ovat maistamisen arvoisia. Aurinkoisella ilmalla näkymät eivät tästä juuri parane.

Kaupungin sykkeessä

Marimekko Terassi (Helsinki)

Designin ystävä pysähtyy ostosten lomassa Marimekon keidasmaiselle terassille. Kämp Galleriassa sijaitseva The Glass -ravintola vastaa tyylikkäillä printeillä varustetun terassin juoma- ja ruokatarjonnasta.

The Cock (Helsinki)

Tässä ravintolassa tapahtuu. Oli se sitten tiskijukkia ja espresso martineita tai samppanjaa ja ostereita, kaupungin yhdellä aurinkoisimmista terasseista viihtyy kylmän juoman ja herkullisen ruoan parissa pidempäänkin.

Parhaat terassit The Cock

Kuva: Dorit Salutskij

Badger Bar (Helsinki)

Korkeavuorenkadun helmi, jossa koirat ovat tervetulleita ja ihmiset siedettyjä. Hyvällä huumorilla varustettu, hävikkiä minimoiva ravintola laittaa asiakkaat aina ykköseksi. Luomuviinejä, pienpanimotuotteita ja laadukkaita cocktaileita.

Badger

Tårget (Turku)

Nauti suositun Tårget-ravintolan juomista ja ruoista keskellä kesäistä Turkua. Terassilla maistuvat niin herkulliset viinit kuin maistuvat cocktailitkin.

Suojassa kaupungin hälinältä

Aaltone bar (Tampere)

Pala Berliiniä Tampereen Tammelassa. Turvallisen tilan ravintola toivottaa tervetulleiksi kaikki paitsi kiusaajat. Vanhan kenkätehtaan sisäpihalla palveleva terassi on seesteinen kesäkeidas keskellä Tampereen sykettä.

Ravintola Fiasco (Helsinki)

Satoi tai paistoi, katetulla terassilla viihtyy koko kesän. Pihan perällä oleva gelato-kärry houkuttelee terassille uudestaan ja uudestaan. Syö, juo ja nauti sisäpihan rauhasta.

Parhaat terassit Ravintola Fiasco

Kirkkopuiston terassi (Turku)

Turun Kirkkopuiston terassi on jo parissa vuodessa muodostunut kaupunkilaisten pakopaikaksi kaupungin hälinältä. Terassi on kirjaimellisesti puistossa ja voit valita istumapaikaksesi maton nurmikolta tai suunnata kohti tuoleja ja pöytiä. Täällä mieli lepää.

Olympia-korttelin Puutarha-terassi (Tampere)

Eurooppalaistyylinen värikäs ja leikkisä tunnelma sisäpihan terassilla tarjoaa puitteet onnistuneelle illalle. Ravintola Muusan herkulliset ruoat ja kylmät juomat pitävät viihtyvyydestä huolen.

Katso myös

52 parasta kesäterassia ja -kohdetta

50 + 5 terassi- ja ravintolasuosikkia kesään

Lue lisää

Kannucocktailit: Limoncello Spritz ja Italialainen jäätee

16.06.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Valkoinen grillikesä: pruuvissa portugalin valkoviinit

13.06.2023 Christina Suominen

Grillikauden avajaiset: parhaat grilliviinit ja -reseptit

30.05.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä