viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
karahvi
Ilmiöt

Talon viiniä – karahvin uusi tuleminen

18.06.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Keski-Euroopassa mutkattomat karahviviinit ovat osa arkea, ja ranskalaisessa lounasbistrossa suomalainenkin tilaa luontevasti carafe de vin blanc’n. Kun pöytään kannetaan houkuttelevasti hikoileva pikkukarahvi, harva meistä miettii, minkälaisesta hanasta viini on siihen valutettu.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Noin 95 prosenttia kaikista viineistä on tehty nautittavaksi niin nuorina kuin mahdollista. Vaikka lasipullon käyttö on perusteltua vain ikäännytettävissä viineissä, asenteet lasin paremmuudesta elävät tiukassa.

Ilmastonmuutoksen ja materiaalipulan vuoksi vaihtoehtoiset viinipakkaukset yleistyvät kuitenkin vauhdilla. Ennustamme, että se nostaa karahviviinien suosiota suomalaisissakin ravintoloissa – ja että trendi tulee näkymään myös kuluttajien kotona.

Ympäristöystävällisyyttä ei onneksi mitata sillä, onko valmis nostamaan pahvipönikän pöytään. Vastuullinen kuluttaja voi mitata viininsä kauniiseen karahviin, jäähdyttää sen sopivaan tarjoilulämpötilaan ja nostaa hyvillä mielin tarjolle. Talon viiniä, s’il vous plaît!

Lue lisää

Viinilehden Vuoden hanaviinit on valittu! Nappaa nämä viinit kesärientoihin

13.06.2023 Viinilehden toimitus

Lasipulloista hanapakkauksiin – hanaviinin matka hyllyihin

12.06.2023 Venla Rossi + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden hanaviinit on valittu – katso voittajat!

14.06.2022 Viinilehden toimitus + kuvat Mikko Uosukainen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä