viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
kuohuviini
Top-viinit

3 x kuohuviini, joka haastaa samppanjan

25.04.2023 Antti Rinta-Huumo + kuva Laura Riihelä

Miltä kuulostaisi kuohuviini, joka haastaa samppanjan? Perinteisellä menetelmällä valmistuista huippucrémanteista löytyy upeita vaihtoehtoja samppanjalle.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Joseph Scharsch Crémant d’Alsace Brut 2019

Ranska, Tilausvalikoima 956043, 26,75 €

kuohuviini

Alsacelainen kuohuviini on tehty Pinot Blanc-, Auxerrois-, Riesling- ja Pinot Gris -lajikkeista. Hedelmäisestä tuoksusta löytyy omenaa, persikkaa ja sitruksisia aromeja, joita sävyttävät mausteiset, hennon yrttiset ja mineraaliset vivahteet. Kuivasta mutta rotevan hedelmäisestä mausta löytyy tuoksun aromien lisäksi kukkaisuutta ja hentoa karvasmantelin vivahdetta. Runsasta hapokkuutta ja lähes pippurista mausteisuutta korostavat kuplat, jotka tuovat suutuntumaan ryhtiä. Kevyesti suuta supistava jälkivaikutelma nostaa veden kielelle.

Ruoka: Paistetut tai grillatut vaaleat lihat. Täyteläiset punalihaiset kalat kermaisten lisäkkeiden kera.

Francois Mikulski Crémant de Bourgogne Brut

Ranska, Tilausvalikoima 903206, 32,50 €

kuohuviini

Bourgognelainen kuohuviini on herkullinen sekoitus Chardonnay-, Pinot Noir-, Aligote- ja Gamay -lajikkeita. Runsaan hedelmäisessä, avoimessa ja mineraalisessa tuoksussa on kypsää punaista omenaa, persikkaa, aprikoosia ja hieman paahteisuutta. Kuiva maku toistaa tuoksun kypsän hedelmäiset ja monivivahteiset aromit, joita sävyttävät sitruksiset ja yrttisen mausteiset vivahteet. Pirteä hapokkuus ja sitä korostavat kuplat napakoittavat makua. Viini jättää pitkän, omenaisen ja hieman suuta supistavan jälkivaikutelman, josta löytyy myös ananaksen vivahteita.

Ruoka: Selkeämakuiset, aromikkaat punalihaiset kalaruoat. Vaalea liha ja kermaiset keitot.

Baumann-Zirgel Crémant d’Alsace Rosé

Ranska, Tilausvalikoima 952852, 28,95 €

kuohuviini

Lumoava alsacelainen roseekuohuva on valmistettu Pinot Noir -lajikkeesta. Viinin tuoksu on tyylikäs, viehättävän marjainen, mineraalinen ja sitruksinen, minkä lisäksi siinä on hentoa omenaisuutta ja paahteisia vivahteita. Kuivasta, kypsän marjaisesta ja melko pehmeästä mausta löytyy tuoksun aromien lisäksi hentoa yrttisyyttä ja mineraalisuutta. Suutuntumaltaan mehukas viini saa ryhtiä herkullisesta hapokkuudesta ja sitä korostavista viehkeistä kuplista. Viini jättää pitkään maistuvan ja lievästi suuta supistavan jälkivaikutelman, joka nostaa miellyttävästi veden kielelle.

Ruoka: Täyteläiset kala- ja äyriäispastat. Selkeämakuinen vaalea liha.

 

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Kupliva kevät – pruuvissa neljä persoonallista pét natia

04.03.2024 Aino Tuomikoski

Avaa viinipullo tyylillä! Näin korkkaat pikkujoulut

22.11.2023 Video Splendido Food + Kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä