viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viinilehden toimituksen suosikkikuplivat
Top-viinit

Viinilehden toimituksen suosikkikuplivat

28.02.2023 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Viinilehden toimituksessa rakastetaan kuplia! Paahteisia, hedelmäisiä, mineraalisia ja sitruksisia – samppanjoita, franciacortia, cavoja, corpinnateja ja crémanteja. Tässä suosikkimme!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Sipsiä ja kuplia

Joseph Perrier Cuvée Royale Vintage Champagne Brut 2012

Alko 554027, 59,99 €

Rakastan kuplajuomia nimenomaan aperitiivina ja seurustelun kyljessä. Snäksinä korkeintaan sipsit. Siispä suun mukaiset, makuhermoja juuri oikealla tavalla kutittelevat kuplivat ovat eniten mieleeni. Yritän hieman vieroittaa suutani marjaisen raikkaista roseesamppanjoista ja -cremanteista, joten joulun aikaan tiensä kotiin löytänyt Joseph Perrierin vuosikertasamppanja tuli kuin tilauksesta. Samppanja on ihanan suunmyötäinen, helppokin jopa mutta silti todella tyylikäs ja elegantti. Pitkästä aikaa erityinen mieleenjäävä makumuisto. Jatkoon! Voisin ensi kerralla viedä tämän tuliaisena ystävän luo illanviettoon, päästen samalla itsekin taas nauttimaan tästä – vuosikertakin kun näyttää juuri nipinnapin vaihtuneen maistamastani 2008:sta 2012:een.

Satu Salmitie, AD

Brittikuplia ja kaukokaipuuta 

Nyetimber Classic Cuvée

Tilausvalikoima 943525, 44,89 €

Lievitän ikävää entiseen asuinmaahani  Britanniaan brittikuplilla. Suosikkini yhä tyylikkäämmistä englantilaisista kuohuviineistä on Nyetimber. Sen Classic Cuvée Brut on huippulaatuinen, juhlava ja napakan hapokas. Ennen kaikkea: sitä siemaillessani leijailen ajatuksissani minulle niin rakkaaseen Lontooseen.

Annukka Oksanen, toimituspäälikkö

Kuivia kuplia aftereille

Gramona Imperial Corpinnat Brut 2016

Alko 540777, 30,89 €

Olen hurahtanut viime aikoina corpinnateihin. Suurena crémant-fanina corpinnatit iskevät makupalettiini täydellisesti. Tämän Gramona Imperial Corpinnat Brut 2016 -kuohuvan ystäväni toi tuliaisiksi afterworkeille ja ihastuin ensimaistamalla. Brut- ja Brut natur -kuohuvien ystävänä kuivat ja hapokkaat kuplat kiinnostavat. Mineraalinen ja paahteinen kuohuva on tosi kiva kumppani tapaksien kanssa nautittavaksi ja afterworkeille kavereiden kanssa.

Anna-Kaisa Karppinen, digituottaja

Muhkea talvisamppanja

Domaine Nowack Assemblage S. A. Champagne Extra-Brut

Tilausvalikoima 922763, 48,49 €

Talvisamppanjalta kaipaan tietynlaista muhkeutta, runsautta ja rakennetta. Domaine Nowackin samppanja on raikas, maukas ja runsaan hedelmäinen, mutta siitä löytyy myös mukavaa mausteisuutta, lempeää briossisuutta ja ryhdikästä mineraalisuutta. Pinot Meunierin ja Chardonnayn yhdistelmässä on paljon makua, vaikka viini onkin helposti lähestyttävä ja nautittava. Monikäyttöinen kupliva toimii sekä sellaisenaan että ruokapöydässä. Viimeksi nautin sitä puolivahingossa grillatun häränkielen ja sienten kanssa, mistä innostuneena haluaisin testata sitä seuraavaksi tillilihan kaverina. Hyvän hinta-laatusuhteen viljelijäsamppanja!

Iina Thieulon, päätoimittaja

Samppanjaa ja pitkää ikää

Gratiot-Pillière Millésime Champagne Brut 2015

Alko 916457, 49,50 €

Drappier Rose Champagne Brut Nature

Alko 956717, 52,98 €

Rakastan kuplia ja valitsen lasiini erityisen mielelläni juuri niitä. Hankin harvemmin samaa pulloa, vaan mieluiten kokeilen joka kerta jotakin uutta kuplivaa.

Gratiot-Pillière Millésime Champagne Brut 2015 on tämän talven ihana löytöni, jonka seurassa vaihtui myös uusi vuosi. Lisäksi kaapissani odottelee vielä Drappier Rose Champagne Brut Nature, johon ihastuin Drappierin samppanjatalossa Ranskassa. Se tuo mieleen kevään ja 96-vuotiaan André Drappierin, jonka pitkän iän salaisuus oli tietenkin samppanja.

Heidi Kleemola, tuottaja

Luottokuohuva

Juvé y Camps Gran Reserva Cava Brut Nature 2018

Tilausvalikoima 926167, 25, 58 €

Kun haluan nousta arjen yläpuolelle, mutta viinihyllyn edessä lyö tyhjää enkä uskalla ottaa riskiä, otan tämän. Tykkään kuivista gran reserva -cavoista ja tämä pullo ei petä koskaan. Tosi kuiva ja paahteinen, hieman pähkinäinenkin maku. Hyvin jäähdytettynä sellaisenaan tai hyvin suolattujen sipsien kaverina aivan täydellinen tunnelmannostattaja.

Satu Rämö, toimituspäälikkö

Lue lisää

Marjaisat kesäkuplat – TOP 5 roseekuohuvat

27.05.2024 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä