viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Pruuvi

Rieslingistä seuraava – pruuvissa neljä särmikästä lajikeviiniä

28.02.2023 Eeva Hakala

Kaikki rakastavat laadukasta rieslingiä, mutta mihin muihin rypälelajikkeisiin uskollisen risukkafanin kannattaa tutustua? Viinimuija Eeva Hakala poimi pruuviin neljä persoonallista haastajaa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Pruuvaajana Eeva Hakala

Eeva Hakala, Viinimuija

MINÄ: Olen viininrakastaja, WSET Diploma -opiskelija ja toinen Viinilehden virallisista Viinimuijista. Fiilistelemme viinejä rennolla otteella Instagramissa ja PodMe-palvelun podcastissamme. Meissä kaikissa asuu pieni Viinimuija!

ARVOSTAN: Pidän puhtaista, herkullisista ja särmikkäistä viinestä, jotka on tehty mahdollisimman luonnollisesti ja ympäristöä kunnioittaen. Mieluiten nautin natuja sekä biodynaamisia ja kestävän kehityksen periaattein valmistettuja persoonallisia viinejä.

PRUUVASIN: Laadukas riesling on aina varma valinta, mutta mihin muihin lajikkeisiin uskollisen risukkafanin kannattaa nyt tutustua? Poimin pruuviin neljä vivahteikasta valkoista lajikeviiniä Alkon tilausvalikoiman Vihreät ja eettiset -kategoriasta. Testaa ainakin nämä särmikkäät haastajat!

4 x särmikäs lajikeviini

Beatrice et Pascal Lambert Chinon Rochette 2018
Tilausvalikoima 919261, 31,98 €

”Intensiivinen, hieman mausteinen ja kypsän hedelmäinen chenin blanc, joka herättää Viinimuijan mielenkiinnon ja takaa särmikkään makuelämyksen. Vivahteikas biodynaaminen viini on varsinainen ruokapöydän moniottelija. Otan toisenkin lasillisen!”

Arvio: Heleän vaaleankeltainen väri. Tuoksu on intensiivinen, hieman mausteinen ja kypsän hedelmäinen. Siinä on myös sitruksia, mineraalisuutta ja hentoa yrttisyyttä. Runsas maku on kuiva ja leveän hedelmäinen, tuntuva hapokkuus nostattaa veden kielelle ja jättää pitkään viipyilevän jälkivaikutelman.

Ruoka: Oivallinen pari äyräisruoille, myös voimakkaasti maustetuille.

Muuta: Luomu, biodynaaminen, vegaaninen.

Ostertag Sylvaner Vieilles Vignes 2020
Tilausvalikoima 954334, 24,49 €

”Vanhoista köynnöksistä valmistettu sylvaner vie ajatukset ranskalaisille maalaismarkkinoille herkullisten, hedelmäisten tuoksujen ja herkkien makujen äärelle! Viehkeä valinta raikkaiden salaattien, vaaleiden kalaruokien ja kasvisruokien seuraksi. J’aime bien!”

Arvio: Kauniin vaaleankeltainen väri. Tuoksu on runsaan hedelmäinen, siinä on vihreää omenaa, päärynää, sekä hentoa kukkaisuutta ja aavistus yrttejä. Kuiva, hedelmäinen ja melko täyteläinen maku seuraa tuoksun aromeja. Hento hapokkuus ja pitkähkö jälkivaikutelma.

Ruoka: Kevyet kasvisruoat ja vaalea kala.

Muuta: Luomu, biodynaaminen.

Matteo Correggia Roero Arneis 2020
Tilausvalikoima 907787, 22,89 €

Arneis on Piemonten piilotettu helmi. Monipuolinen ja herkullinen valkoviini, joka toimii sellaisenaan tai vaikka kevyiden pastaruokien kaverina. Viilennä hyvin ja nauti aperitiivina parhaiden ystävien kanssa – cin cin!”

Arvio: Vaaleankeltainen väri. Runsaassa tuoksussa on mausteisuutta, kuten valkopippuria, yrttisyyttä, vihreää omenaa ja sitruksisuutta. Kuiva maku toistaa tuoksun aromit, lisäksi siinä on hentoa trooppista hedelmäisyyttä. Sitruksinen hapokkuus nostattaa veden kielelle ja jättää raikkaan jälkivaikutelman.

Ruoka: Vaalea liha ja vähärasvainen kala. Toimiva pari myös kevyille pastoille.

Muuta: Ympäristövastuullinen pakkaus.

Elios Modus Bibendi Grillo Biologico 2017
Tilausvalikoima 935083, 20,90 €

”Tästä viinistä ei särmää puutu! Sisilian natiivilajikkeesta Grillosta valmistettu meripihkansävyinen naturalviini on makupommi täynnä yllätyksiä. Rohkealle viininystävälle, joka kaipaa piristystä ja vaihtelua viinilasiin.”

Arvio: Samea, kauniin meripihkainen väri. Kehittyneessä tuoksussa on kypsää keltaista omenaa, hentoa mausteisuutta, yrttisyyttä, aprikoosia ja kuivattuja hedelmiä, myös aavistus hunajaisuutta. Särmikäs maku on mineraalinen, kuiva ja hapokas, siitä löytyy muun muassa kuivattua hedelmää ja appelsiininkuorta. Miellyttävä hapokkuus ja pitkähkö jälkimaku.

Ruoka: Äyräis- ja kalaruoat. Grillatut kasvisruoat.

Muuta: Luomu, alkuviini.

Lue lisää

5 x ihana riesling – valitse valkkari tai rosee, kuplilla tai ilman!

23.05.2023 Viinilehden toimitus

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Juhlista rieslingiä! 5 x riesling-kuohuviini

13.03.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä