viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Oslon viinibaarit
Matkat

Oslon viinibaarit– 4 persoonallista helmeä

04.02.2023 Eeva Hakala

Oslon viinibaareista ei mielikuvitusta puutu! Viinilehden Viinimuija Eeva Hakala vinkkaa mielenkiintoiset baarit, joihin viininystävän kannattaa suunnistaa. Näissä kuppiloissa tyylikkyys ja kotoisa fiilis kohtaavat, ja ne ovat selkeästi omistajansa näköisiä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Natufriikin paratiisi

Grünerløkkan trendikkäästä kaupunginosasta löytyy persoonallinen bistro Skaal Matbar, jonka listalla on huikea valikoima naturalviinejä ja sesongeittain vaihtuva menu pieniä maisteluannoksia. Ravintolan omistajan Fridtjof Seeberging haluaa tarjota asiakkailleen täydellisen illan eurooppalaisten pikkutilaviinien ja lähiruokatuotteiden avulla. Viineistä löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun helposti lähestyttävistä perinteisen tyylin edustajista funkeimpiin natufriikin aarteisiin.

Oslon viinibaarit Skaal

Fridtjofin mukaan oslolaiset juovat naturalviinejä nyt kaikkein eniten maailmassa henkeä kohden. Perinteiseen tyyliin valmistetut bulkkiviinit ovat kuin viinien McDonald’s: taso on samanlainen ympäri maailmaa. Laatu on mitä on, mutta tiedät aina, mitä saat. Naturalviinit sen sijaan ovat kuin pieni bistro, joka valmistaa ruokansa lähitilan tuotteista: menu on vaihteleva ja koet aina uusia yllätyksiä ja makuelämyksiä. Jopa kokin mielentilalla saattaa olla vaikutusta päivän annoksiin!

Skaal Matbar keskittyy kasvis- ja kalaruokiin, mutta myös lihaisampia vaihtoehtoja löytyy. Kaikki alkaa raaka-aineista, ja tyyli vaihtelee tasaiseen tahtiin. Ravintolan erikoisuus ja ehdoton must-have on yksinkertainen mutta loppuun asti hiottu juustotoast jalapenolla ja limemajoneesilla. Leipä on erikseen valikoitu ja teetetty leipomolta tätä toastia varten. Ja olihan se täydellinen!

Skaal Matbarissa ruoka-annosten hinnat vaihtelevat 10–20 € välillä, ja niitä voi tilata oman nälkätilanteen mukaan vain yhden tai useampia.

Olaf Ryes Plass 12

Kuin kotibileissä

Andre Til Høyre -viinibaaria joutui viinimuijakin hetken hakemaan: osoite oli tiedossa, mutta minkäänlaista kylttiä tai muita opasteita ei ollut näkyvissä. Kysyimme asiasta samassa osoitteessa sijaitsevasta Håndslag-baarista ja vastaus oli: ”Uppstairs, andre til høyre!” eli suomeksi toinen oikealla. Yläkerrassahan se oli, toinen ovi oikealla.

Andre Til Høyre on yksi Oslon tämän hetken suosituimmista baareista, eikä suotta. Sisään astuessa fiilis on kuin olisit tullut kotibileisiin. Baarin ravintolapäällikkö Alexandra ”Alex” Mateus kertookin, että koko baarin idea lähti nimenomaan kotibileistä.

”Halusimme luoda tunnelman, jota ei muualta Oslosta voi löytää”, hän kertoo.

Oslon viinibaarit Andre Til Høyre

Baari koostuu kolmesta eri huoneesta. Keittiö toimii käytännössä viinibaarina ja tarjoaa mahdollisuuden rentoon hengailuun suuren, betonisen keittiönpöydän äärellä. Sieltä astutaan kirjaston puolelle, jossa toimii täydellinen cocktail-baari mielikuvituksellisella drinkkilistalla varustettuna. Kolmantena huoneena on olohuone, jossa juomiaan voi nautiskella mukavasti design-sohvilla istuskellen. Kolme ihanaa viinimuijaa pyörittävät baaria.

Viinilista on naturalviinipainotteinen, mutta klassisia viiniherkkujakin löytyy. Hinta seuraa normaalia norjalaista linjaa: viinien lasihinta lähtee 10–15 € tietämiltä ylöspäin, kaikki cocktailit kustantavat noin 17,50 €.

Paikalle kannattaa mennä hyvissä ajoin, sillä etenkin viikonloppuisin baari täyttyy janoisista oslolaisnuorista, ja jonoa kertyy rakennuksen ulkopuolelle saakka. Tilan voi varata myös yksityiskäyttöön.

Youngs gate 19

Huikea pizzeria

Girotondo on italilainen pizzeria pyörivällä pizzauunilla ja se sijaitsee samassa kerroksessa Andre Til Høyre -viinibaarin kanssa. Fiilis on kotoisa: muutama pitkä pöytä ja tiivis tunnelma. Pizzat olivat niin herkullisia, että menivät helposti Viinimuijan kaikkien aikojen TOP 10 -pizzalistalle. Listalta löytyy myös antipasteja. Ravintola on selkeästi paikallisten suosiossa, joten pöytävaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Pizzat n. 15–25 €. Viinilistalla Italiaa eri puolilta, pullohinnat runsaasta 50 eurosta ylöspäin.

Youngs gate 19

Tutustu myös:

Territoriet

Intiimi ja tunnelmallinen viinibaari Grünerløkkassa. Listalla noin 400 viiniä ja lähes kaikki ovat myytävänä laseittain. Aika ajoin myös livemusiikkia.

Markveien 58

Perinteinen ”pølse”

Kaipaatko jotain edullista ja nopeaa? Lähes joka kioskilta ja huoltoasemalta löytyy pølseja, eli perinteisiä makkaroita niin sellaisenaan kuin hodareina ja eri tyyleillä maustettuina.

Lue lisää

3 x Prahan viinibaari – tsekkiläisen natuviinin näyttämöt

22.05.2023 Teksti: Rami Pohjola Kuvat: ravintolat

Hej Stockholm! 10 x viininrakastajan Tukholma

13.05.2022 Maija Männistö + kuvat ravintolat

Nokka kohti Norjaa – road trip pohjoiseen

29.04.2022 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä