viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Dublin baarit
Matkat

Dublin – 6 x baaritärppi reissuun

13.02.2023 Anikò Lehtinen

Dublin on todellinen ravintolakaupunki, josta löytyy koettavaa kaikille. Poimi vinkkimme baarikierrokselle rentojen pubien, panimobaarien ja salakapakoiden valtakuntaan.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Salakapakan tunnelmaa

Speakeasy

Kaupungin keskustan suositulla Temple Bar -alueella sijaitseva salakapakka The Blind Pig Speakeasy on vaikea löytää, koska sinne mennään italialaisen ravintolan kellarista. Baarin oven saa auki nitkuttamalla pientä sianpäätä, josta baari on saanut nimensäkin. Oven takaa paljastuu tiiliseinäinen ja tunnelmallinen cocktailbaari, jossa on usein jazzahtavaa livemusiikkia. Cocktaillista on lyhyt mutta hyvin mielenkiintoinen. Salakapakkaan kannattaa tehdä varaus etukäteen.

Pienten erien oluita

Guinness Open Gate Brewery

Guinness-vierailukeskuksen vieressä on panimon omistama Guinness Open Gate Brewery, jossa tarjotaan perinteistä irlantilaista pubiruokaa sekä panimon oluita, jotka ovat selkeästi kokeellisempia kuin emopanimon. Samalla voi nautiskella herkullista lounasta. Pienissä erissä tehtävät oluet edustavat mannermaisia oluttyylejä hapanoluista belgialaistyylisiin saisoneihin.

Cocktaileja tislaamossa

Roe & co

Roe & Co. Distilleryn cocktailbaarissa voi ihailla kiiltäviä tislepannuja ja nauttia erinomaisia cocktaileja, joiden sydämenä on tislaamon omat tuotteet. Kirkasta turkoosia, kiiltävää kuparia ja teollista betonia yhdistävä baari on ehdottomasti käymisen arvoinen. Tislaamon kaupasta voi ostaa mukaan viskiä, ihastuttavia cocktaillaseja tai vaikkapa baarin oman cocktailvihkosen. Tisleistä kiinnostuneet voivat myös osallistua tehdaskierrokselle.

Baarissa koiranpentu kainalossa

MVP

Hieman kauempana keskustasta sijaitseva MVP tunnetaan koiranpennuistaan, joita paikassa on kuulemma usein. Baarin musiikki on vanhaa diskoa, olutvalikoima on amerikkalaistyylisiin pienpanimo-oluisiin kallellaan, ja juoman seurana myytävät juustotoastit ovat maukkaita. Baarin sohvat kutsuvat oleilemaan, ja koiria löytyy rapsutettavaksi.

Pienpanimon herkkuja

Rascals

Paikallisen Rascals-pienpanimon taproom on riisutun teollisuushenkinen, ja sieltä saa panimon oluiden lisäksi myös artesaanipizzaa. Oluet edustavat modernia pienpanimoperinnettä. Täältä löytyy sopivia herkkuja niin IPA-oluiden kuin aromaattisesti humaloitujen lagereiden ystäville. Panimon kaupassa on hauskoja t-paitoja ja huppareita tuliaisiksi, ja lämpimällä kelillä voi istua viihtyisällä terassilla.

Tanssia livemusiikin tahdissa

Cobblestone

Jos haluat tavata paikallisia ja tanssia irlantilaisen musiikin tahdissa, kannattaa suunnata perinteiseen Cobblestone Pubiin, jossa pääsee kuulemaan livemusiikkia melkein joka ilta. Täällä nautitaan tungoksessa musiikista ja juodaan Guinnessia sekä paikallista kuivaa siideriä. Tämä pubi kannattaa kokea!

Lue lisää

5 x Helsingin ravintolat, jotka lämmittävät talven tuiskeessa

13.02.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat ravintolat

Kulinaristin Pohjois-Irlanti – 8 vinkkiä matkalle

24.03.2022 Ville Palonen

Moderni ja trendikäs suurkaupunki: Hampurin ruoka- ja juomavinkit

27.01.2022 Kalle Kirstilä + kuvat Robert Seger

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä