viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Somen hittiruoat- Uunifetapasta
Ilmiöt

Somehittien seuralaiset – somen hittiruoat ja viinisuositukset

08.11.2022 Viinilehden toimitus

Muodostimme täydellisiä makupareja herkullisista viineistä ja somen hittiruoista.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Uunifetapasta

Grillo Selezione di Famiglia Organic 2020

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Italia
13,49 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Jenni Häyrisen Liemessä-ruokablogista tutun aromikkaan uunifetapastan seurassa toimivat erinomaisesti mehevän muhevat punaviinit. Viinissä saa olla jopa vienoa makeuttakin, jolloin se sopii entistä paremmin fetajuuston suolaisten vivahteiden seuraan. Viinin mustasävytteisen mehukas aromimaailma täydentää loistavasti pastan rehellisen selkeitä makuja. Pehmeän ja kainosti makean suutuntumansa ansiosta se sopii myös ruoassa olevan chilin seuraan

Mätidippi 

Mikä olisi herkullisempi yhdistelmä kuin mäti ja kuplat? Suositun Instagram-tilin @imanjaleenasafkaa reseptissä mätidippi on viimeistelty limen raastetulla kuorella ja mehulla, jolloin dipissä on mukavaa hapokkuutta. Hapokkuus yhdistettynä dipattavien sipsien suolaisuuteen tuo maukkaasti esiin Chardonnay- , Riesling-, Pinot Blanc- ja Pinot Noir -lajikkeista valmistetun kuohuviinin hunajamelonisia, persikkaisia ja leveän omenaisia aromeja. 

Majoneesinuudelit 

Bella Table -ruokayhteisön ja podcastin suositut majoneesinuudelit on maustettu soijalla ja seesamiöljyllä. Ne toimivat herkullisesti puhdaspiirteisen hedelmäisen valkoviinin kanssa. Onnistuneen yhdistelmän takaa viinistä aistittava, hennon makea vivahde. Rieslingin persikkainen, omenainen ja viehkeän sitruksinen aromikkuus antaa hieman mausteisille nuudeleille mukavaa vastinetta.

Sokerilohi

Pierre Sparr One 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
14,79 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Hanna Gullichsenin fariinisokerilla, Dijon-sinapilla ja yrteillä hunnutettu lohi nauttii aromikkaan, mausteisen ja kukkaisen valkoviinin seurasta. Näitä aromeja löytyy Riesling-, Muscat- ja Pinot Gris -lajikkeista valmistetusta herkullisesta viinistä. Viinin hento makeus viimeistelee onnistuneen yhdistelmän. Mikäli lohelle haluaa valita täysin kuivan viinin, kannattaa katse suunnata esimerkiksi Viognier -lajikkeesta tehtyihin eksoottisen hedelmäisiin viineihin.

Somenapiirakka

Feiler-Artinger Beerenauslese 2017

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Burgenland
20,11 €
0,375 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Täydellinen kumppani Satu Koiviston omenapiirakalle on tiiviin aromikas ja makea valkoviini, joka on tehty viiden lajikkeen sekoituksesta: Welchrieslingistä, Weissburgunderista, Chardonnaysta, Neuburgerista ja Gelber Muskatellerista. Viinin ananaksen, kuivatun aprikoosin ja mandariinin aromit täydentävät omenaisen leivonnaisen aromimaailmaa. Piirakkaan käytetyn mantelijauhon makumaailma täydentää yhdistelmän makean mausteisen viinin kanssa.

Lue lisää

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Astetta superiorempi arki: tuunatut raviolit ja herkulliset ripasso superioret

Kaupallinen yhteistyö

11.04.2023 Viinilehden toimitus

Pääsiäisen herkkupastat! 2x viini ja pasta

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä