Somehittien seuralaiset – somen hittiruoat ja viinisuositukset

Muodostimme täydellisiä makupareja herkullisista viineistä ja somen hittiruoista.

08.11.2022 Viinilehden toimitus

Somen hittiruoat- Uunifetapasta
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uunifetapasta

Jenni Häyrisen Liemessä-ruokablogista tutun aromikkaan uunifetapastan seurassa toimivat erinomaisesti mehevän muhevat punaviinit. Viinissä saa olla jopa vienoa makeuttakin, jolloin se sopii entistä paremmin fetajuuston suolaisten vivahteiden seuraan. Viinin mustasävytteisen mehukas aromimaailma täydentää loistavasti pastan rehellisen selkeitä makuja. Pehmeän ja kainosti makean suutuntumansa ansiosta se sopii myös ruoassa olevan chilin seuraan

Mätidippi 

Mikä olisi herkullisempi yhdistelmä kuin mäti ja kuplat? Suositun Instagram-tilin @imanjaleenasafkaa reseptissä mätidippi on viimeistelty limen raastetulla kuorella ja mehulla, jolloin dipissä on mukavaa hapokkuutta. Hapokkuus yhdistettynä dipattavien sipsien suolaisuuteen tuo maukkaasti esiin Chardonnay- , Riesling-, Pinot Blanc- ja Pinot Noir -lajikkeista valmistetun kuohuviinin hunajamelonisia, persikkaisia ja leveän omenaisia aromeja. 

Majoneesinuudelit 

Bella Table -ruokayhteisön ja podcastin suositut majoneesinuudelit on maustettu soijalla ja seesamiöljyllä. Ne toimivat herkullisesti puhdaspiirteisen hedelmäisen valkoviinin kanssa. Onnistuneen yhdistelmän takaa viinistä aistittava, hennon makea vivahde. Rieslingin persikkainen, omenainen ja viehkeän sitruksinen aromikkuus antaa hieman mausteisille nuudeleille mukavaa vastinetta.

Sokerilohi

Hanna Gullichsenin fariinisokerilla, Dijon-sinapilla ja yrteillä hunnutettu lohi nauttii aromikkaan, mausteisen ja kukkaisen valkoviinin seurasta. Näitä aromeja löytyy Riesling-, Muscat- ja Pinot Gris -lajikkeista valmistetusta herkullisesta viinistä. Viinin hento makeus viimeistelee onnistuneen yhdistelmän. Mikäli lohelle haluaa valita täysin kuivan viinin, kannattaa katse suunnata esimerkiksi Viognier -lajikkeesta tehtyihin eksoottisen hedelmäisiin viineihin.

Somenapiirakka

Täydellinen kumppani Satu Koiviston omenapiirakalle on tiiviin aromikas ja makea valkoviini, joka on tehty viiden lajikkeen sekoituksesta: Welchrieslingistä, Weissburgunderista, Chardonnaysta, Neuburgerista ja Gelber Muskatellerista. Viinin ananaksen, kuivatun aprikoosin ja mandariinin aromit täydentävät omenaisen leivonnaisen aromimaailmaa. Piirakkaan käytetyn mantelijauhon makumaailma täydentää yhdistelmän makean mausteisen viinin kanssa.

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.