viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Berta Schneider
Ihmiset

Mamu Brewingin Berta Schneider on mietojen oluiden mestari

29.09.2022 Anikó Lehtinen + kuva Sanna Lehto

Berta Schneiderin panemissa oluissa on vähän alkoholia ja paljon makua.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Mamu Brewing on vastuullisuudestaan tunnetun helsinkiläisravintola Nollan panimo. Leikkisän nimensä panimo on saanut maahanmuuttajataustaisilta omistajiltaan, ideologiansa emoravintolan toiminta-ajatuksesta.

”Vaikka emme panimon puolella nollahävikkiin pääsekään, jaamme Nollan filosofian paikallisuudesta ja ekologisuudesta”, kertoo oluentekijä Berta Schneider.

Mamu on ainoa mietoihin oluisiin erikoistunut panimo Suomessa. Olutvierteen kiehuntaan sekoittuu naurua, kun brasilialainen oluentekijä humaloi mietoa IPA-olutta ravintolan keittiöön mahdutetussa pienessä panimossa.

”Haluan tehdä oluita, joita voi nauttia huoletta.”

Mietojen ja vähäalkoholisten (noin 2,8–4 %) oluiden kysyntä kasvaa terveellisyys- ja vastuullisuustrendin vanavedessä. Suurin osa Mamu-oluista on alle neljäprosenttisia. Se ei tarkoita, ettei oluissa olisi makua.

”Hyödynnän keittiötaustaani oluiden suunnittelussa”, sanoo aiemmin kokkina työskennellyt Berta. Hän on ehtinyt perustaa Brasiliaan myös oman ravintolan ja osallistua paikalliseen MasterChef: The Professionals -kilpailuun.

Hektisen elämänvaiheen jälkeen Suomi tuntui hyvältä paikalta aloittaa alusta. Nykyiseen kotimaahansa Berta ihastui jo teini-iässä vieraillessaan Suomeen muuttaneen lapsuudenystävänsä luona.

”Oluenpano on minulle uusi ja jännittävä aluevaltaus. Teemme mikropanimossamme pieniä oluteriä, joissa voimme kokeilla hyvinkin erilaisia makuyhdistelmiä”, Schneider kertoo oluenkeiton lomassa.

Ravintola Nollan baarissa tarjoillaan kerrallaan noin kymmentä sesonkiolutta, kuten raparperilla tai marjoilla maustettua hapanolutta ja tummaa suklaa-salmiakkistoutia. Mamu-oluista tunnetuin on vähäalkoholinen, hauskasti bloody marya muistuttava tomaatti-chilihapanolut. Raikasta ja mietoa lageria voi ostaa myös mukaan 0,75 litran growlerissa.

Olutmaut sovitetaan usein yhteen Nollan menun kanssa. Mamu-oluita pääsee maistelemaan myös Nollan uudessa sisarravintolassa Elmissä Helsingin Puistokadulla.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä