viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kaupallinen yhteistyö

Dean Hewitson – ranskalaistyylisiä viinejä australialaisella sydämellä

Kaupallinen yhteistyö

05.09.2022 Viinilehden toimitus

Dean Hewitson valmistaa viinejä rakkaudella. Madame M on Hewitsonin viinitalon uusi taidonnäyte: aromikas cabernet sauvignon ripauksella luksusta.

Australialainen Dean Hewitson ei osaa sanoa, oppiko hän ensin lukemaan vai istuttamaan viiniköynnöksiä.

”Olin esikouluiässä, kun vanhempani ottivat minut mukaan tarhatöihin tutulle viinitilalle.”

Se sytytti kipinän. Myöhemmin Dean opiskeli viinintekijäksi, työskenteli kuuluisassa Petaluma-viinitalossa ja lähti kiertämään viinitiloja Ranskaan ja Yhdysvaltoihin. Retkillään Dean inspiroitui etenkin Rhônen viinien eleganssista. Sitä hän haluaa ilmentää myös omissa viineissään.

Hewitson

Huippuviinejä Barossasta

Deanin vuonna 1997 perustama viinitalo sijaitsee Australian Barossa Valleyssa. Perhetila tunnetaan aromikkaista, laadukkaista ja luonteikkaista huippuviineistään.

Suomalaisten suosikkipunaviini Miss Harry on saanut nimensä perheen Harriet-tyttäreltä. Poikien viini on Ned & Henry’s Shiraz, ja Lulu Sauvignon Blanc on nimetty Deanin vaimon mukaan. The Mad Hatter Shirazin esikuva on viinintekijä itse.

”Yksityiset omistajat ja perheet tekevät viinitiloista uniikkeja. Sukupolvien vaihtuessa brändistä tulee vain voimakkaampi.”

Madame M – mystiikkaa pullossa

Hewitsonin uusin perheenjäsen on kevytpulloon pakattu Madame M.

”Madame M on fantastinen cabernet sauvignon. Siinä on paljon aromikkuutta ja ripaus luksusta. Madame M on mysteerinen ja elegantti. Jokainen voi miettiä, kuka tämä henkilö olisi omassa elämässä.”

Talon viinintekofilosofiassa kaikki on pitkäaikaista. Laadukkaiden rypäleiden kasvattaminen on aikaa vaativa prosessi, eikä loistava viini päädy pulloon hetkessä. Dean käytti vuosia Cabernet Sauvignon -tarhansa kehittämiseen, ja nyt lopputuloksesta löytyy kaikki, mitä hän toivoo hyvältä viiniltä.

”Keräämme sadon vasta kesän vaihtuessa syksyksi. Annamme rypäleiden kypsyä mahdollisimman pitkään, jotta niihin kehittyy runsas aromikkuus.”

Dean Hewitson

Tutkimusmatka viiniin

Hewitson pyrkii jatkuvasti vähentämään viinintuotannon ympäristövaikutuksia ja edistämään luonnon monimuotoisuutta. Erityisen ylpeä Dean on talon single vineyard -tarhoista, joista vanhimman Mourvedre-köynnökset on istutettu vuonna 1853.

”Old Garden -viinissä maistuu kauneus. Tarhan köynnösten juuret ovat niin syvällä, etteivät lehdet nuudu kuumanakaan päivänä.”

Viinintekijän pitää virkeänä loputon uteliaisuus.

”Haluan maistella monenlaisia viinejä, koska minulle ne ovat tutkimusmatkoja. Mitä enemmän maistelen erilaisia viinejä eri maista, sitä enemmän opin myös omista viineistäni.”

Tutustu Hewitsonin viineihin

Lue lisää

Grillaajan unelma: mehevät grillivartaat + aussishiraz

Kaupallinen yhteistyö

08.05.2023 Viinilehden toimitus

Australialainen pioneeri Wynns Coonawarra Estate

Kaupallinen yhteistyö

03.04.2023 Viinilehden toimitus + kuvat Wynns Coonawarra Estate

Klassikkoa klassikolle: pääsiäisen paras lammasresepti ja punaviini

Kaupallinen yhteistyö

04.04.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä