viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Raparperi
Opi viineistä

Raparperi + viini: näin yhdistät ja onnistut!

15.05.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Raparperista voi nauttia koko pitkän kesän, mutta herkullisimpia ovat alkukesän sutjakat varret. Hapokas raparperi on viinin haastaja, mutta näillä vinkeillä paritat herkulle sopivan viinin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Raparperi ja viini

Rakkaalla raparperilla on diivan luonne ja sen hapokkuus vaatii lepyttelyä. Teetpä raparperista suolaista tai makeaa ruokaa, pyöräytä palat ensin pannulla, jolloin kosteus haihtuu ja raparperin maku syvenee. Lisää pannulle myös makeutta, ripaus sokeria tai tilkka hunajaa taittamaan raparperin kirpeyttä.

Raparperin voimakas aromi aiheuttaa pientä päänvaivaa myös viinivalinnan suhteen. Raparperi kuuluu ehdottomasti viinin haastajien joukkoon. Viinivalintaa ohjaa se, miten raparperi on ruoaksi valmistettu ja mitä muuta on tarjolla.

Sopiva viini raparperiruoalle löytyy, kun etsitään ruoan ja viinin samankaltaisia aromeja. Esimerkiksi Sauvignon Blanc -lajikkeesta valmistetuista raikkaista viineistä löytyy lähes poikkeuksetta raparperin aromia. Puhdaspiirteisen hedelmäiset riesling-viinit ovat myös varteenotettavia kumppaneita raparperille raikkautensa ja sitruksisen luonteensa ansiosta.

3 x raparperi

1. Grillaa. Sipaise ohuet raparperin varret hunajalla ja kiedo varret ilmakuivatun kinkun sisään. Grillaa napakoiksi ja herkullisiksi.
2. Vokkaa. Raparperin seuraksi vokkipannulle sopivat esimerkiksi kesäkurpitsa sekä nippusipulit ja -porkkanat.
3. Sekoita salaatti. Kevyesti pannulla paistetuista raparperipaloista, mansikoista ja fetajuustosta syntyy herkullinen salaatti. Viimeistele salaatti oliiviöljyllä ja balsamicolla.

Lue lisää

5 x tyylikäs viini kauden juhliin

02.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

TOP 5: Raikkaat kevätviinit

06.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + Kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden valkoviini on palkittu! Lumoava viini yllätti

04.03.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä