viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Viinilehti kestotilauksena nyt hintaan 119,90 € / vuosi

Tilaa

Tilaa Viinilehti kestotilauksena nyt hintaan 119,90 € / vuosi

Tilaa
Opi viineistä

Raparperi + viini: näin yhdistät ja onnistut!

15.05.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Raparperista voi nauttia koko pitkän kesän, mutta herkullisimpia ovat alkukesän sutjakat varret. Hapokas raparperi on viinin haastaja, mutta näillä vinkeillä paritat herkulle sopivan viinin.

Raparperi ja viini

Rakkaalla raparperilla on diivan luonne ja sen hapokkuus vaatii lepyttelyä. Teetpä raparperista suolaista tai makeaa ruokaa, pyöräytä palat ensin pannulla, jolloin kosteus haihtuu ja raparperin maku syvenee. Lisää pannulle myös makeutta, ripaus sokeria tai tilkka hunajaa taittamaan raparperin kirpeyttä.

Raparperin voimakas aromi aiheuttaa pientä päänvaivaa myös viinivalinnan suhteen. Raparperi kuuluu ehdottomasti viinin haastajien joukkoon. Viinivalintaa ohjaa se, miten raparperi on ruoaksi valmistettu ja mitä muuta on tarjolla.

Sopiva viini raparperiruoalle löytyy, kun etsitään ruoan ja viinin samankaltaisia aromeja. Esimerkiksi Sauvignon Blanc -lajikkeesta valmistetuista raikkaista viineistä löytyy lähes poikkeuksetta raparperin aromia. Puhdaspiirteisen hedelmäiset riesling-viinit ovat myös varteenotettavia kumppaneita raparperille raikkautensa ja sitruksisen luonteensa ansiosta.

3 x raparperi

1. Grillaa. Sipaise ohuet raparperin varret hunajalla ja kiedo varret ilmakuivatun kinkun sisään. Grillaa napakoiksi ja herkullisiksi.
2. Vokkaa. Raparperin seuraksi vokkipannulle sopivat esimerkiksi kesäkurpitsa sekä nippusipulit ja -porkkanat.
3. Sekoita salaatti. Kevyesti pannulla paistetuista raparperipaloista, mansikoista ja fetajuustosta syntyy herkullinen salaatti. Viimeistele salaatti oliiviöljyllä ja balsamicolla.

Lue lisää

Brien ja rieslingin täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

28.11.2022 Viinilehden toimitus

TOP 5 – rotevat valkoiset syysviinit

26.09.2022 Viinilehden toimitus

Vuoden herkullisin viini- ja ruokatapahtuma on täällä!

15.09.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä