viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Garzón Tannat Reserva: pääsiäisviini ja karitsankyljykset
Kaupallinen yhteistyö

Pääsiäisen parhaat: huippuviini ja karitsankyljykset

Kaupallinen yhteistyö

04.04.2022 Viinilehden toimitus

Tuhtia ja tummaa, houkuttelevaa ja hekumallista. Pääsiäispöydän pistaasikuorrutteiset karitsankyljykset nautitaan uruguaylaisen huippuviinin, Garzón Tannat Reserva 2019, kanssa.

Tyyliä ja laatua pääsiäispöytään

Uruguayn grilliruoka on maailmankuulua. Nykyään maa tunnetaan myös yhtenä Etelä-Amerikan kiinnostavimmista viinimaista. Siinä missä Argentiina tiedetään malbeceista ja Chile carmenereista, on Uruguayn “kansallisrypäle” rouhean tanniinisia viinejä tuottava Tannat. Tannatista valmistetut punaviinit ovat rotevia ja tummanpuhuvia, mutta kuitenkin elegantteja ja matalatanniinisempia kuin Euroopassa valmistetut tannatit.

Mausteisuutta ja tummia aromeita pursuava Garzón Tannat Reserva 2019 on syntynyt Atlantin valtameren tuulista ja 160 metriä merenpinnan yläpuolella kasvavista köynnöksistä. Poikkeuksellisen maaperän ja ilmaston ansiosta Garzón Tannat Reserva 2019 on pullo täynnä luonteikkuutta ja laatua.

Uruguay ei kuitenkaan ole pelkkiä Tannat-viinejä, vaan tästä Etelä-Amerikan pikkuvaltiosta löytyy myös tyylikkäitä ja uniikkeja valkoviinilöytöjä. Bodega Garzón -viinitilan omaleimaisen maaperän eloisuus näkyy erityisen hyvin Garzón Albariño Reserva -valkoviinissä, jonka sähäkän hapokas ja raikkaan hedelmäinen puraisu houkuttelee vierelleen herkullisia kala- ja äyriäisruokia.

Tuhti tannat rakastaa mehukkaita liharuokia

Mitä jos tänä pääsiäisenä valitsisi piirun verran rohkeamman viinin?  Tasokas Garzón Tannat Reserva 2019 on tyylikäs valinta pääsiäispöytään. Tuhti, marjoja ja mausteisuutta huokuva punaviini palvoo tummia liharuokia, riistaa, kovia ja suolaisia juustoja sekä tietysti karitsankyljyksiä. Valmista pääsiäisen hekumallisimman punaviinin seuraksi suussa sulavia pistaasi-yrttikuorrutettuja karitsankyljyksiä ja fetavaaahtoa. Ylivoimaisen herkullista!

Pistaasi-yrttikuorrutetut karitsankyljykset & vaahdotettu feta

Garzón Tannat Reserva: pääsiäisviini ja karitsankyljykset

Ainekset:
800 g karitsankyljyksiä
suolaa
mustapippuria myllystä

Pistaasi-yrttikuorrute:
1 valkosipulinkynsi
150 g pistaasipähkinöitä
3 rkl voita
3 rkl oreganoa tai lehtipersiljaa hienonnettuna
noin 1 rkl oliiviöljyä
1 sitruunankuori raastettuna
1/2 tl mustapippurirouhetta myllystä
ripaus suolaa

Paistamiseen:
voi-öljyseosta

Vaahdotettu feta:
200 g fetaa palana
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl sitruunamehua

Tarjoiluun:
salaattia

Valmistusohje:
1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
2. Tee kuorrute. Laita tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen kuorittu valkosipuli, pähkinät, voi ja yrtit. Lisää koneen käydessä joukkoon oliiviöljyä, kunnes seoksesta tulee tahnamaista. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori, suola ja pippuri. Nosta kuorrutus jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet kyljykset.
3. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Paista niihin kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa.
4. Nosta kyljykset uunivuokaan. Painele päälle pistaasiseosta. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kyljykseen.
5. Jatka kypsentämistä 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 58 astetta.
6. Anna lihan vetäytyä folion alla viisi minuuttia ennen tarjoilua.
7. Valmista vaahdotettu feta. Murustele feta monitoimikoneen kulhoon. Lisää tuorejuusto ja sitruunamehu. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Kaavi välillä kulhon reunoilta massaa keskelle.
8. Tarjoa karitsankyljykset vaahdotetun fetan ja salaatin kanssa.

Lue lisää

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Ihanasti shiraz

Kaupallinen yhteistyö

07.12.2023 Teksti Sanna Kissakangas

Tässä on vuoden paras punaviini! Viinilehden Vuoden punaviini on valittu

28.11.2023 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä