viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Magnum-kuohuviini
Top-viinit

Tuplamäärä nautintoa! TOP 4 magnum-kuohuviini

13.04.2022 Antti Rinta-Huumo + Kuva Shutterstock

Väitetään, että magnum-pullo on kuohuviinille ja samppanjalle täydellinen pakkauskoko. Ja tottahan se on! Tässä neljä loistavaa kuohuviiniä magnum-pullokoossa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Miksi magnum-kuohuviini?

Kuohuviinien valmistuksessa arvostetuin ­tapa on ”perinteinen menetelmä”. Siinä viinin toinen käyminen tapahtuu pullossa. Käymisen myötä syntyvä hiilidioksidisuus liukenee viiniin ja vapautuu kuplien muodossa viinilasiin. Kaikki samppanjat valmistetaan ”samppanjamenetelmällä”. Champagnen ulkopuolella samasta valmistustavasta käytetään termiä ”perinteinen menetelmä”.

Magnum-pullojen (1,5 l) sanotaan olevan perinteisen menetelmän viineille täydellisin koko valmistamiseen ja varastointiin. Kun verrataan magnum- ja normikokoista pulloa, ovat pullojen kaulat, korkit sekä korkin ja viinin väliin jäävä tila identtiset. Koska magnum-pullossa on tuplamäärä viiniä, on sen kontakti ilman kanssa – ja näin ollen hapettuminen – huomattavasti hitaampaa. Vähemmässä happikontaktissa viini myös kehittyy hitaammin ja säilyy raikkaana pidempään. Magnum-kuohuviini siis on teoriassa parempaa kuin pienemmässä pullossa majaileva sisarensa.

Top 4 magnum-kuohuvat

Corvezzo Magnum Organic Prosecco Extra Dry

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Veneto
34,99 €
1,5 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Viini on mainio esimerkki herkullisesta proseccosta. Italialaiset proseccot ovat kuluttajaystävällisiä, helposti lähestyttäviä ja monikäyttöisiä kuohuviinejä. Valtaosa niistä valmistetaan tankkikäymismenetelmällä. Proseccoissa viehättää hyvin puhdaspiirteisen hedelmäinen, usein reilusti päärynäinen aromikkuus. Kesäisiin noutopöytiin ja seurusteluun!

Bernard-Massard Cuvée de l'Ecusson Magnum Brut

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Luxemburg
34,99 €
1,5 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Luxemburgilainen viini kuulostaa eksoottiselta, mutta Bernard-Massardin kuohuvat ovat ilahduttaneet suomalaisia Alkoissa jo pitkään. Tämä kuohuviini on neljän lajikkeen sekoitus (Chardonnay-, Pinot Noir-, Pinot Blanc- ja Riesling) ja valmistettu perinteisellä menetelmällä. Viinistä voi erottaa kypsää omenaa, sitrusta ja mineraalisia vivahteita. Maku on kuiva, mutta hedelmäinen. Hyvä kala- ja äyriäisruokaviini.

Pizzolato Organic Rosé Extra Dry Magnum

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Italia
29,99 €
1,5 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Pizzolaton viinitalo sai luomusertifikaatin vuonna 1991 ja oli ensimmäisiä Italiassa. Roseekuohuviini on valkoisen Glera- ja punaisen Raboso-lajikkeen sekoitus. Viini on kosiskelevan herkullinen, omenainen, kypsän marjainen ja makean mausteinenkin. Maku on lähes kuiva, kuplat ovat pehmeitä. Salaateille ja seurusteluun.

André Clouet Grande Reserve Blanc de Noirs Magnum Champagne Brut

Alkon tuotenro 1:

Samppanja Champagne
79,95 €
1,5 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

André Clouet -viinitalo hurmaa maukkailla ja kohtuuhintaisilla samppanjoillaan. Tämä herkullinen, vuosikerraton samppanja on valmistettu Pinot Noir -lajikkeesta. Viini on luonteeltaan hieman kehittynyt, maussa on hienostuneesti omenaa, sitruksia, mantelia ja pähkinää. Paistetuille kaloille ja äyriäisille.

Lue lisää

Kupliva kevät – pruuvissa neljä persoonallista pét natia

04.03.2024 Aino Tuomikoski

Avaa viinipullo tyylillä! Näin korkkaat pikkujoulut

22.11.2023 Video Splendido Food + Kuva Shutterstock

Cava ja corpinnat – syväsukellus espanjalaisiin kuohuviineihin

23.08.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä